Praktiski
Receptes

Zivju dienā – sulīgas reņģītes marinādē. Smeķis, ko neaizmirst!0

Foto: Anda Krauze

Ķēpa liela, pēc zivju cepšanas māja smaržo vēl vairākas dienas, bet tas nav šķērslis, jo tie, kam garšo ceptas marinētas reņģes, vienkārši nespēj pretoties šī ēdiena garšai.

Vajadzēs

• 1 kg svaigu reņģu

• milti

• eļļa

Marinādei

• 0,5 l ūdens

• 1 ēdamkarote cukura

• 1 ēdamkarote sāls

• 4 ēdamkarotes galda etiķa

• 2–3 sīpoli

• 2 lauru lapas

• 2–3 krustnagliņas

• 6–7 smaržīgie pipari

• 5 melnie pipari

Pagatavošana

Vispirms ūdenī aptuveni minūti pavāra ripās sagrieztus sīpolus, tad pievieno pārējās marinādes sastāvdaļas un uzkarsē.

Reņģes iztīra, nomazgā, apvārta miltos, uzkaisa sāli, cep eļļā uz pannas.

Karstas kārto bļodā, lej virsū karstu marinādi.

Saistītie raksti
LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Paštaisīta karameļu – šokolādes granola tiem, kam apnikušas sviestmaizes un putra
13 stundas
AS
Anna Skariņa
Praktiski
Ko pilsētnieki var mācīties no lauku ļaudīm
14 stundas
LB
Laura Blumberga
Praktiski
Vai mājdzīvnieki var pārnēsāt Covid-19?
15 stundas

Lasītākie

IK
Ilze Kuzmina
Latvijā
Skolas paliks slēgtas. Kā pagāja pirmā attālināto mācību nedēļa?
3 stundas
LE
LETA
Latvijā
Skolēnus no trūcīgajām ģimenēm nodrošinās ar pusdienām 1
4 stundas
LA
LA.LV
Latvijā
VIDEO. Repatriantu bezatbildībai robežu nav: pašizolācijas vietā sarīko jautru ballīti
1 stunda
OZ
Olafs Zvejnieks
Ekonomika
“Vai man jāiet uz banku izņemt savi ietaupījumi?” Pirmajā mirklī prātā nāk atbilde, ka ne
4 stundas
LE
LETA
Latvijā
Rīt stāsies spēkā stingrākās sociālās distancēšanās prasības 2
8 stundas