Praktiski
Receptes

Zemeņu un siera torte bez cepšanas0

Foto: Aija Geida

Sastāvdaļas
• 1 kg rikotas siera
• 320 ml saldā krējuma
• 20 g agara
• 180 g pūdercukura
• 500 g svaigu zemeņu

Pagatavošana.
Rikotas sieru saputo ar pūdercukuru, līdz iegūta viendabīga masa. Aptuveni 300 g zemeņu sagriež apmēram 7 x 7 mm kubiciņos, pārējās ogas atstāj rotāšanai. Katlā ielej aukstu saldo krējumu, pievieno agaru un, nepārtraukti maisot, uz nelielas uguns karsē, līdz masa sabiezējusi. Uguni izslēdz un maisot visu nedaudz dzesē, lai masa vēl vairāk sabiezē. Ja nemaisa, veidojas kunkuļi. Agara un saldā krējuma masu pievieno sakultajam rikotas sieram un puto, līdz viss sajaucies. Uzmanīgi iecilā zemenes. Tortes formu ieziež ar sviestu, ielej sagrieztās zemenes un nolīdzina. Liek uz 12 stundām ledusskapī sastingt. Pēc tam 5 minūtes patur siltumā, noņem tortes formas malas un virspusi dekorē ar svaigām zemenēm.

Aromātiska zemeņu kūka bez cepšanas.

LA.lv
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Neatvairāmo acāliju kopšanas ABC
1 diena
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Kad siermaizītes apnikušas – 3 kārdinošas receptes, kā izmantot pāri palikušo maizi
1 diena
IB
Indulis Burka
Praktiski
Vecu ķieģeļu izmantošana rūpīgi jāizvērtē
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LA
LA.LV
Kultūra
Mārtiņam Eglienam nav bail iejusties maestro Paula tēlā
30 minūtes
LE
LETA
Latvijā
FOTO. “Riga Street Food Festival” Vecrīgā pulcējis aptuveni 8000 apmeklētāju
3 stundas
LE
LETA
Dabā
Svētdiena būs pārsvarā mākoņaina
4 stundas
LE
LETA
Pasaulē
Austrālijā turpina degt ugunsgrēki; daudzviet lietus izraisa haosu
6 stundas
VB
Vija Beinerte
Latvijā
Vija Beinerte: Ko es meklēju kino zāles tumsā – trīsas un vektoru, patiesību vai provokāciju?
10 stundas