Praktiski
Receptes

Zemeņu un rabarberu siera kūkas saldējums0

Foto – Anda Krauze

Sastāvdaļas
500 ml auksta saldā krējuma
1 kārba (400 g) auksta iebiezinātā piena
1 tējkarote vaniļas ekstrakta (nav obligāti, bet palīdz saldējuma struktūrai)

Garšām:
250 g rabarberu
1 ēdamkarote cukura
200 g zemeņu (var izmantot gan svaigas, gan saldētas, kas ir atkausētas)
100 g cepumi “Dāmu pirkstiņi”
100 g krēmsiera

Pagatavošana.
1. Rabarberus nomizo, sagriež nelielos gabaliņos. Liek cepamtraukā, pārber ar cukuru un ieliek iepriekš sakarsētā krāsnī 180 grādos uz ~20 minūtēm, ik pa brīdim apmaisot. Cep, līdz tie kļuvuši mīksti. Tad rabarberus pilnībā atdzesē.

2. Cepumus sadrumstalo, izmantojot mīklas rulli vai piestu. Vislabāk, ja ir dažāda izmēra gabaliņi – gan smalki, gan lieli.

3. Zemenes sablenderē līdz viendabīgai mērcei. Citā traukā sablenderē rabarberus ar visu karamelizējušos sulu, ja tāda izveidojusies cepoties.

4. Lielā bļodā, izmantojot mikseri, sakuļ saldo krējumu līdz gandrīz gatavam putukrējumam – tas ir biezs, bet vēl pilnībā netur formu.

5. Putukrējumam pievieno iebiezināto pienu, vaniļas ekstraktu. Visu vēlreiz puto, līdz iegūta nedaudz biezāka masa. Tas aizņems ~3 minūtes.

6. Saputotajā masā liek mazus gabaliņus krēmsiera, sakultās zemenes, rabarberus un cepumus. Visu pavisam nedaudz iemaisa, lai būtu redzamas sastāvdaļu kārtas. Ja vēlas, var iemaisīt pilnībā, līdz iegūts viena toņa saldējums, taču interesantāk ir ēst, ja redzamas sastāvdaļas.

7. Masu lej kādā traukā ar vāciņu un liek saldētavā sacietēt uz dažām stundām.

Šī ir lieliska recepte, kad pašam gribas pagatavot saldējumu, bet ir slinkums to darīt, izmantojot olu dzeltenumus, kas ir diezgan laikietilpīgs process. Turklāt nevajag izmantot saldējuma mašīnu!

 

LA.lv
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Galvenais, lai kājas sausas un siltas! Noderīgi padomi, kā pielāgot apavus slapjam laikam
2 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Kāpēc pārtikas plēve jāglabā ledusskapī?
2 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Neatvairāmo acāliju kopšanas ABC
2 dienas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LA
LA.LV
Latvijā
EM vērtē, vai nevajadzētu izlīgt ar bijušajiem “Parex” īpašniekiem
11 stundas
LL
LETA, LA.lv
Dabā
Pirmdien Latvijā daudzviet spīdēs saule
1 stunda
LE
LETA
Ekonomika
LDDK: Speciālajā nodokļu režīmā strādājošo plašāka iesaiste veselības aprūpes pakalpojumu finansēšanā ir apsveicama
56 minūtes
LA
LA.LV
Sports
Merzļikins jau sāk uzlabot Irbes ierakstus NHL
13 stundas
LE
LETA
Ekonomika
TV3: Nemiro grib tikt vaļā no valsts sekretāra
13 stundas