Praktiski
Receptes

Visizplatītākās kļūdas, gatavojot makaronus0

Foto: Pixabay

Reti, kuram negaršo makaroni. Tas ir ātri pagatavojams un izcili gards ēdiens, ko papildināt ar iemīļotājām sastāvdaļām. Taču izrādās, gatavojot makaronus, daudzi mēdz pieļaut diezgan nelāgas kļūdas.

Lēti makaroni

Nemēģiniet ietaupīt naudu, pērkot pavisam lētus makaronus. Nereti lētākie makaroni ir zemākas kvalitātes, un tas atsaucas arī uz garšu un struktūru.

Verdošs ūdens

Daudziem nav pacietības gaidīt, līdz ūdens pilnībā uzvārās, pirms ievietot makaronus katlā. Neberiet visu makaronu paku ūdenī, tiklīdz ūdens virsma sāk nedaudz burbuļot. Pagaidiet apmēram pusminūti pēc tam, kad ūdens sāk kārtīgi vārīties, un tikai tad pievienojiet tam makaronus.

Pārāk maz sāls

Ieteicams makaronu ūdenim pievienot 10 gramus sāls uz katru litru ūdens. Ja pievienosit pārāk maz sāls, makaroni garšos pārlieku maigi, pat pliekani. Makaronu ūdenim jābūt aptuveni tikpat sāļam, kā zupas buljonam.

Par maz ūdens

Pārliecinieties, vai esat uzvārījis pietiekami daudz ūdens, lai tajā vārītu makaronus. Makaroniem vajadzīga telpa, lai tie varētu kārtīgi un vienmērīgi izvārīties.

Makaronu skalošana

Lielākā kļūda ir tūlīt pēc izvārīšanas, makaronus noskalot. Ciete, kas paliek uz makaroniem pēc to viršanas, padarīs jebkuru pievienoto, mērci vienmērīgu un samtaini bagātīgu. Ja makaronus noskalo, tie nevienmērīgi sajaucas ar mērci un ir ūdeņaini, pliekani.

Nepareiza gatavošana

Viena no vissvarīgākajām lietām, gatavojot makaronus, ir pārliecināties, ka tie ir izvārīti “al dente” – viducītī ir vēl nedaudz cieti. Izplatīta tendence ir makaronus pārvārīt.

Saistītie raksti

Ja tos vāra ilgāk nekā norādīts, tie saķep un kļūst par nebaudāmu mīklas pikuci. Makaroni daudz labāk garšo, ja vēl ir mazliet „ar kraukšķi”. Parasti uz iepakojuma norādīts vēlamais pastas vārīšanas laiks.

Vārīšanas mērce kopā ar makaroniem

Nav pareizi, gatavot mērci, kopā ar makaroniem. Citādāk tos ir risks pārvārīt. Vislabāk ir makaronus nokāst „al dente” stadijā, un tad tiem pievienot jau gatavu mērci, kuru pakarsē maksimums 30 sekundes un noņem no uguns.

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Aicina neuzķerties uz elektrības taupīšanas “brīnumierīču” reklāmām
1 diena
Inita Šteinberga
Praktiski
Kauleņkokiem patīk vējā
1 diena
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Mutē kūstoši šokolādes kēksiņi
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

RO
Regīna Olševska
Latvijā
Ramona Petraviča: Dosim iespēju cilvēkiem ar invaliditāti strādāt
Intervija 5 stundas
GN
Gints Narogs
Sports
Brāļi Šici: Veicām divus gandrīz ideālus braucienus
6 stundas
LE
LETA
Dabā
Svētdien debesis apmāksies, daudzviet gaidāms lietus 1
9 stundas
LE
LETA
Pasaulē
Zemestrīcē Turcijas austrumos vismaz 29 bojāgājušie, gandrīz 1500 ievainoti
3 stundas
LE
LETA
Latvijā
Kopš kiosku demontāžas sākšanas konstatēti deviņi jauni nelegālas cigarešu uzglabāšanas gadījumi Centrāltirgū 5
15 stundas