Praktiski
Receptes

Vasaras dārzeņu salāti ar ceptām Sniega bumbām0

Foto: Justīne un Monika, Divi10.com

Recepšu un fotogrāfiju autores: Justīne un Monika, Divi10.com

1. Uzkarsē cepeškrāsni 180 grādus karstu.
2. Nomizo bietes, sagriez vidēji lielos gabalos, kārto uz cepešpannas, aplej nedaudz ar eļļu un liec krāsnī cepties 180 grādos uz 40 minūtēm līdz 1 stundai, līdz gatavas.
3. Virtuves blenderī sasmalcina šallotes sīpolu, pievieno 3 ēd.k. olīveļļu, balsamico etiķi un sāli, piparus.
4. Kad bietes gatavas, izņem tās no krāsns un liec traukā marinēties, pievienojot šallotes sīpola marinādi.
5. Ņem trīs bļodiņas, vienā ber rīvmaizi, otrā – miltus, trešajā – ar dakšiņu sakultu olu.
6. Nelielā katliņā uzsildi eļļu. Pa vienai ņem sniega bumbu, to apviļā miltos, tad olā un rīvmaizē. To atkārto ar visām. Kad eļļa uzkarsusi, pa vienai Sniega bumbās liec cepties katliņā, katru cepot apmēram 2 minūtes. Izņem ārā un liec uz salvetītes nosusināties.
7. Sagriez tomātus, avokado, sajauc ar sinepju dīgstiem, pistācijām un nedaudz olīveļļas.
8. Traukā kārto marinētās bietes, tomātus, avokado ar dīgtiem un riekstiem, kā arī cepto sieru.
9. Pasniedz kā pamatēdienu vai piedevu.

Padoms: Siltā laikā bietes var cept arī ārā uz grila, un ēdiens vislabāk garšos pie dabas.

Saistītie raksti
LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.