Praktiski
Receptes

Valdorfa salātu laiviņas ar vistas fileju, vīnogām un āboliem0

Sastāvdaļas
Vistas fileja – 1 gab.
Zaļās vīnogas – 10 gab.
Valrieksti – 1 sauja
Cigoriņu salāti – 1 gab.
Ābols – 1 liels vai 2 mazāki
Selerija – 1 kāts
Olīveļļa – 1 ēdamk.
Sāls – 1/2 tējk.
Jaukto garšvielu maisījums – 1/2 tējk.

Mērcei
Turku jogurts Rimi – 1 burciņa
Citrons – 1/3 gab.
Medus – 1/2 tējk.

Pagatavošana
Noskalo dārzeņus, augļus, ogas un salātus. Selerijas kātu un ābolu sagriež vienāda lieluma kubiņos. Vīnogas pārgriež uz pusi vai četrās daļās. Ja vīnogās ir kauliņi, izņem tos. Vīnogas pievieno āboliem un selerijai. Pieber smalkāk sagrieztus valriekstus.
Pagatavo mērci, sajauc jogurtu, citrona sulu un medu. Salātus sajauc ar mērci.
Cigoriņa salātu lapas izliek kā laiviņas un pilda ar salātiem.
Vistas fileju sagriež strēmelītēs un apcep līdz gatavībai kopā ar garšvielām.
Salātiem virsū liek ceptas vistas filejas gabaliņus.

Atceries!
Vistas filejas vietā vari izmantot arī jūras veltes vai, ja esi veģetārietis, pievieno vairāk riekstu un pasniedz ar svaigi ceptiem maizes grauzdiņiem.

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Paštaisīta karameļu – šokolādes granola tiem, kam apnikušas sviestmaizes un putra
13 stundas
AS
Anna Skariņa
Praktiski
Ko pilsētnieki var mācīties no lauku ļaudīm
14 stundas
LB
Laura Blumberga
Praktiski
Vai mājdzīvnieki var pārnēsāt Covid-19?
15 stundas

Lasītākie

IK
Ilze Kuzmina
Latvijā
Skolas paliks slēgtas. Kā pagāja pirmā attālināto mācību nedēļa?
3 stundas
LE
LETA
Latvijā
Skolēnus no trūcīgajām ģimenēm nodrošinās ar pusdienām 1
4 stundas
LA
LA.LV
Latvijā
VIDEO. Repatriantu bezatbildībai robežu nav: pašizolācijas vietā sarīko jautru ballīti
53 minūtes
OZ
Olafs Zvejnieks
Ekonomika
“Vai man jāiet uz banku izņemt savi ietaupījumi?” Pirmajā mirklī prātā nāk atbilde, ka ne
4 stundas
LE
LETA
Latvijā
Rīt stāsies spēkā stingrākās sociālās distancēšanās prasības 2
8 stundas