Praktiski
Receptes

Svaigas ogas ar čia sēklu pudiņu un valriekstu mērci. Bez glutēna0

Foto – Matīss Markovskis

Sastāvdaļas
* 100 g čia sēklu
* 50 g linsēklu
* 30 g žāvētu aprikožu
* puscitrona sula
* brūnā cukura sīrups vai kļavu sīrups pēc garšas
* 500 g kokospiena

Mērcei
* 400 g dabiskā jogurta
* 100 g grauzdētu valriekstu
* ēdamkarote citrona sulas
* brūnā cukura sīrups pēc garšas
* svaigas ogas – zemenes, upenes, avenes, mellenes vai kazenes

Pagatavošana.
Čia sēklas samaisa ar linsēklām, smalki sagrieztām aprikozēm, pielej kokospienu, citrona sulu un brūnā cukura sīrupu, atstāj uzbriest.
Jogurtā iejauc grauzdētus, drupinātus valriekstus, pievieno citrona sulu un brūnā cukura sīrupu.
Traukā liek sēklu maisījumu, uzlej jogurta un valriekstu mērci un bagātīgi rotā ar dažādām ogām. Jauki izskatās mazās burciņās pasniegts deserts.

Šis deserts nesatur glutēnu! Ja jogurta mērces vietā izmanto avokado, to var pagatavot arī svaigēdāju gaumē.

LA.lv
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Galvenais, lai kājas sausas un siltas! Noderīgi padomi, kā pielāgot apavus slapjam laikam
2 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Kāpēc pārtikas plēve jāglabā ledusskapī?
2 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Neatvairāmo acāliju kopšanas ABC
2 dienas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LA
LA.LV
Latvijā
EM vērtē, vai nevajadzētu izlīgt ar bijušajiem “Parex” īpašniekiem
11 stundas
LL
LETA, LA.lv
Dabā
Pirmdien Latvijā daudzviet spīdēs saule
1 stunda
LE
LETA
Ekonomika
LDDK: Speciālajā nodokļu režīmā strādājošo plašāka iesaiste veselības aprūpes pakalpojumu finansēšanā ir apsveicama
55 minūtes
LA
LA.LV
Sports
Merzļikins jau sāk uzlabot Irbes ierakstus NHL
13 stundas
LE
LETA
Ekonomika
TV3: Nemiro grib tikt vaļā no valsts sekretāra
13 stundas