Praktiski
Receptes

Svaigas ogas ar čia sēklu pudiņu un valriekstu mērci. Bez glutēna0

Foto – Matīss Markovskis

Sastāvdaļas
* 100 g čia sēklu
* 50 g linsēklu
* 30 g žāvētu aprikožu
* puscitrona sula
* brūnā cukura sīrups vai kļavu sīrups pēc garšas
* 500 g kokospiena

Mērcei
* 400 g dabiskā jogurta
* 100 g grauzdētu valriekstu
* ēdamkarote citrona sulas
* brūnā cukura sīrups pēc garšas
* svaigas ogas – zemenes, upenes, avenes, mellenes vai kazenes

Pagatavošana.
Čia sēklas samaisa ar linsēklām, smalki sagrieztām aprikozēm, pielej kokospienu, citrona sulu un brūnā cukura sīrupu, atstāj uzbriest.
Jogurtā iejauc grauzdētus, drupinātus valriekstus, pievieno citrona sulu un brūnā cukura sīrupu.
Traukā liek sēklu maisījumu, uzlej jogurta un valriekstu mērci un bagātīgi rotā ar dažādām ogām. Jauki izskatās mazās burciņās pasniegts deserts.

Šis deserts nesatur glutēnu! Ja jogurta mērces vietā izmanto avokado, to var pagatavot arī svaigēdāju gaumē.

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
PR
Praktiski.lv
Praktiski
VIDEO. 3 vislabākās auksto zupu receptes: gardas un neparastas
2 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
VIDEO. Lai nebūtu jādzīvo blakus tīģerim: kā izvēlēties kaķi
3 dienas
IK
Ilona Klovāne
Praktiski
Labākie kaimiņi – draugi augiem: atbaida kaitēkļus un sekmē aputekšņošanos
3 dienas

Lasītākie

VK
Vita Krauja
Kultūra
“Grozi, kā gribi, bet izrādei jānotiek šeit un tagad!” Saruna ar Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra direktori Danu Bjorku
Intervija 1 stunda
IK
Ilze Kuzmina
Latvijā
Pulcēšanās ierobežojumi ietekmēs arī uzņemšanu augstskolās. Ar ko jārēķinās topošajiem studentiem
1 stunda
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
Ministrs Edgars Rinkēvičs: Ir izgudrota velnišķīga aplikācija, kas izsekos visu, ko darām un nedarām 1
3 stundas
IB
Ivars Bušmanis
Ekonomika
“Pandēmija parādīja, ka attīstāmies nepareizi.” Intervija ar Arni Putniņu 1
4 stundas
LE
LETA
Dabā
Kļūs vēsāks, bet vai pierims vējš? Laika prognoze pirmdienai 1
2 stundas