Praktiski
Receptes

Smiltsērkšķu un kefīra želeja ar dižbrūkleņu sukādēm – viegls un veselīgs deserts0

Foto – Matīss Markovskis

Sastāvdaļas
* 400 ml smiltsērkšķu sulas
* 200 g kefīra
* 25 g želatīna
* cukurs pēc garšas
* mazliet vaniļas cukura
* dižbrūkleņu sukādes

Pagatavošana.
Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni un uzbriedina 15 minūtes. Uzvāra smiltsērkšķu sulu, pieber cukuru pēc garšas, tad pievieno daļu uzbriedinātā želatīna. Maisa, līdz želatīns pilnībā izšķīdis. Lej deserta trauciņos vai prāvās glāzēs līdz pusei. Liek ledusskapī, lai sastingst.

Kefīru uzkarsē, bet nevāra, citādi atslāņosies. Kefīram pieliek atlikušo želatīnu un izmaisa. Lej trauciņos, kur jau ir sacietējusī smiltsērkšķu želeja. Atkal ieliek ledusskapī, lai sastingst. Dekorē ar dižbrūkleņu sukādēm.

Padoms. Sertificēta uztura speciāliste Liene Sondore iesaka tādu želeju gatavot no paniņām, lai ir vēl liesāk. Paniņām pievieno vaniļas cukuru, stēviju saldumam un iejauc uzbriedinātu un ūdens peldē izkausētu želatīnu. Pasniedz ar nesaldinātu mērci, izmantojot saldētās ogas, kas atlaidinātas un sablendētas.

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
Inita Šteinberga
Praktiski
Tomātu sēšanas ABC
1 diena
Inita Šteinberga
Praktiski
Ar ozonu pret sēnēm un kaitēkļiem. Dezinficējam siltumnīcu!
1 diena
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Cauru dienu mājās. Kā samazināt rēķinus?
1 diena

Lasītākie

LL
LETA, LA.lv
Veselam
VIDEO. Covid-19 konstatēta Stradiņa slimnīcas onkoloģei
10 stundas
LL
LETA, LA.lv
Latvijā
Tukumā likvidēta degšana angārā. Atkritumus turpina dzēst
9 stundas
IE
Ināra Egle
Latvijā
Vai neievēro pašizolāciju? Iedzīvotāji ziņo par Saeimas deputātu atrašanos ārpus dzīvesvietas 2
11 stundas
MZ
Monika Zīle
Latvijā
Monika Zīle: vēl nesen skaļi piesauktā nākotne bez ierunām atdod prioritāti šodienai
8 stundas
LE
LETA/AFP
Pasaulē
Lai ierobežotu Covid-19 izplatību, Krievija uz laiku slēgs sauszemes robežas
13 stundas