Praktiski
Mājas

Seši cukura izmantošanas veidi, kurus tu, iespējams, nezināji0

Foto – Shutterstock

Cukuru pieņemts uzskatīt par neveselīgu produktu, kas veicina svara pieaugumu. Taču izrādās, ka cukurs var būt ne tikai neaizvietojams produkts daudzos ēdienos – tas var arī lieliski noderēt mājsaimniecībā.

Lūk, seši neierasti cukura izmantošanas veidi.

1. Nobriedušus cieto šķirņu sierus var pasargāt no pelējuma, vienkārši ietinot tos salvetē, kas piesūcināta ar saldu ūdeni.

2. Lai atmazgātu ādu no krāsas, samaisiet divas ēdamkarotes sviesta un ēdamkaroti cukura, ieberzējiet ar maisījumu rokas un pēc tam nomazgājiet ar ūdeni.

3. Aromātisks mīklas izstrādājums daudz ilgāk uzglabāsies svaigs, ja blakus tam noliksiet cukura graudiņus.

4. Pēc karstas un ļoti asas pārtikas palīdzēs cukurs. Ielieciet mutē tējkaroti cukura un lēnām sūkājiet. Nepatīkamie “dedzinošie” simptomi uzreiz izzudīs.

5. Lūpu krāsa daudz ilgāk saglabāsies uz lūpām, ja uzkaisīsiet tai pa virsu cukuru, bet pēc 15 minūtēm aplaizīsiet.

Saistītie raksti

6. Nepieciešams samalt sausiņus kotletēm vai auzu pārslas diētiskai zupiņai, bet kafijas dzirnaviņās ir palikuši maltas kafijas pārpalikumi un spēcīga smarža?

Ieberiet dzirnaviņās vairākas karotes cukura, samaliet tās pūdercukurā un ieberiet atsevišķā burciņā. Cukura atlikumus noņemiet ar papīra salveti. Kafijas dzirnaviņas kļūs tīras un sausas. Bet galvenais – nekādas smaržas!

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
IK
Ilona Klovāne
Praktiski
Dārzniece: īrisi nav jālutina!
1 diena
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Gardām un neparastām vakariņām šefpavāra recepte: biezpiena klimpas 2
2 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
VIDEO. Fotogrāfs no Latvijas nofilmē retu video: Garkalnes pludmales smiltīs rotaļājas lapsēni
2 dienas

Lasītākie

LA
LA.LV
Latvijā
“Man kā prokuroram nav saprotams, kā var nonākt līdz tādam rezultātam!” Meisters par Zolitūdes traģēdiju
25 minūtes
ML
Māra Lapsa
Praktiski
“Kad iegādājos Paduri, viss šķita ļoti rožaini!” Kā Jānis no rīdzinieka par muižkungu kļuva
1 stunda
MZ
Māris Zanders
Latvijā
Māris Zanders: “Te nu mēs esam – vairāku mēnešu garumā saspiestā atspere atsprāga!” 1
6 stundas
ZB
Zigmunds Bekmanis
Laukos
Kultūra, īsta garša un vēsture. Meklējot Latgales sirsnības noslēpumu
2 stundas
LE
LETA
Veselam
Vīrusa izplatība neaprobežojas tikai Pierīgā. Covid-19 “ielauzies” jaunā novadā
7 stundas