Praktiski
Receptes

Sātīgais un sulīgais baklažāns ar tomātiem un diedzējumiem0

Foto – Aija Geida

Mūsu virtuvē ne tik populārais baklažāns ir lielisks dārzenis, no kura ātri var pagatavot gardu maltīti, kas nerada vēderā smaguma sajūtu.

Sastāvdaļas
• Liels baklažāns
• 2 lieli tomāti
• 50 ml skābā krējuma
• 70 g sviesta
• Sauja diedzējumu
• ½ tējkarotes maltu melno piparu
• ½–1 tējkarote sāls

Pagatavošana.
Baklažānu sagriež 1,5 cm biezās šķēlēs, tomātus – plānās šķēlītēs. Baklažānus liek uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, pārkaisa sāli un piparus, uzliek katram pa sviesta gabaliņam. Tad uzliek tomātu šķēles, uzkaisa mazliet sāls un piparus, piramīdas augšā – tējkaroti skābā krējuma. Cep iepriekš līdz +185 °C sakarsētā cepeškrāsnī 25 minūtes.

Pasniedz ar diedzējumiem – redīsu, brokoļu un lucernas sēklām.

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
ML
Māra Lapsa
Praktiski
Kāpēc nevar nopirkt 100% sviestu?
13 stundas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Divas dienas būs iespēja saņemt bezmaksas juridiskās konsultācijas
14 stundas
PL
Praktiskais Latvietis
Praktiski
Ieteicamās sējas dienas 2020. gadā
15 stundas

Lasītākie raksti

LE
LETA
Pasaulē
ES budžeta samits pagaidām beidzas ar strupceļu. Pirmie Latvijas komentāri
2 stundas
LE
LETA/LA.LV
Sports
Štelmahers: Visu izšķīra viens metiens
2 stundas
LE
LETA
Latvijā
Politologs komentē sešu biedru izstāšanos no “Gods kalpot Rīgai”
3 stundas
LA
LA.LV
Latvijā
Kad mājās atved traģēdija: Maijas stāsts, kuras bērni dzimuši Dānijā
5 stundas
AK
Atis Klimovičs
Pasaulē
Atis Klimovičs: Noziegums, ko nedrīkst aizmirst
3 stundas