Praktiski
Receptes

Saldskābās pīlādžogu sukādes0

Foto: Aija Geida

Sastāvdaļas
• 1 kg pīlādžogu
• 500 g cukura

Ir divas pagatavošanas metodes.

1. Lai iznāktu gardas sukādes, vislabāk ogas pirms gatavošanas pārgriezt uz pusēm, tad cukurs labāk iesūksies un ogas būs saldākas. Ja gribas arī maziem bērniem iemānīt šo našķi, ogas var uz 6–8 stundām sasaldēt, tas samazinās rūgtumiņu, un tad tās nevajag griezt uz pusēm, jo cukurs tāpat labi sasūksies. Ogas divas diennaktis tur cukurā, tad notecina un žāvē 45 grādu temperatūrā 24–28 stundas.

Pīlādžogu sukādes ir laba piedeva jogurtiem, muslim, kēksiem, tortu pildījumiem.

2. Tīrām ogām pārlej karstu cukura sīrupu (500 g saldvielas, 500 ml ūdens), ļauj diennakti nostāvēties, nokāš un žāvē 47–48 grādos 24 stundas. Iegūto sīrupu uzkarsē līdz 80 grādiem un sapilda tīrās burkās.

LA.lv
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Galvenais, lai kājas sausas un siltas! Noderīgi padomi, kā pielāgot apavus slapjam laikam
2 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Kāpēc pārtikas plēve jāglabā ledusskapī?
2 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Neatvairāmo acāliju kopšanas ABC
2 dienas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LA
LA.LV
Latvijā
EM vērtē, vai nevajadzētu izlīgt ar bijušajiem “Parex” īpašniekiem
11 stundas
LL
LETA, LA.lv
Dabā
Pirmdien Latvijā daudzviet spīdēs saule
1 stunda
LE
LETA
Ekonomika
LDDK: Speciālajā nodokļu režīmā strādājošo plašāka iesaiste veselības aprūpes pakalpojumu finansēšanā ir apsveicama
55 minūtes
LA
LA.LV
Sports
Merzļikins jau sāk uzlabot Irbes ierakstus NHL
13 stundas
LE
LETA
Ekonomika
TV3: Nemiro grib tikt vaļā no valsts sekretāra
13 stundas