Praktiski
Receptes

Pupiņu un seleriju salāti0

Foto – Shutterstock

Sastāvdaļas
40 g pupiņu
50 g seleriju
Sāls
Etiķis

Tomātu mērcei
15 g augu eļļas
10 g sīpolu
50 g tomātu biezeņa
Garšvielas

Pagatavošana.
Mērcētas pupiņas vāra mīkstas, nokāš un atdzesē.
Selerijas ar mizu novāra, no mizo un sagriež mazos gabaliņos.
Pupiņas un sagrieztas selerijas samaisa, pārlej nedaudz etiķa, pārkaisa sāli, samaisa un atstāj dažas stundas.
Pēc tam pievieno atdzesētu tomātu mērci, samaisa. Liek dziļā traukā, pārkaisa sasmalcinātas dilles, pētersīļu lapiņas un pasniedz brokastīs vai vakariņās ar sviestmaizi.
Tomātu mērces gatavošana: sagrieztas sīpolu ripiņas eļļā apcep caurspīdīgas, pievieno tomātu biezeni, pieliek sāli, cukuru, piparus, lauru lapas un savāra.

Saistītie raksti
LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Zādzību skaits no mājām, birojiem un veikaliem pieaugs. Praktiski padomi īpašuma drošībai
11 stundas
LB
Laura Blumberga
Praktiski
Palīgā! Suns dārzā rok bedres. Kā to novērst?
12 stundas
ĀR
Ārija Rudlapa
Praktiski
Dārza darbi šai nedēļai
13 stundas

Lasītākie

IK
Ilze Kuzmina
Latvijā
Skolēni eksāmenus nevar kārtot stikla būrī… Vai notiks centralizētie eksāmeni?
20 minūtes
LL
LETA, LA.lv
Latvijā
Premjers Kariņš: Ārkārtējo situāciju Latvijā plāno pagarināt par mēnesi 1
4 stundas
LE
LETA
Sports
LOK vēršas Valsts policijā par nesankcionēta tenisa turnīra rīkošanu
1 stunda
LE
LETA/LA.LV
Veselam
Pagājušā diennaktī Covid-19 nav izplatījusies jaunos novados: slimība skārusi 55 pašvaldības
3 stundas
LE
LETA
Veselam
Infektologs Dumpis: Mēs nevaram atļauties riskēt, kā to dara Vācija un Zviedrija
2 stundas