Praktiski
Receptes

Plātsmaize ar tomātiem un olīvām
0

Foto-Valdis Semjonovs

Mīklai: 1, 5 glāzes kazas piena, 5 glāzes kviešu miltu, 1 ola, 1/2 tējk. sāls, 2 ēd. k. cukura, 2, 5 ēd. k. eļļas vai sviesta, 1 paciņa sausā rauga, pētersīļi, sīpoli, tomāti, olīvas.

 

Kā gatavot?

Bļodā, kur gatavo mīklu, ieber visas sausās sastāvdaļas. Iesijā miltus. Tad pievieno uzsildītu pienu un eļļu (vai sviestu). Glāzē ielej ūdeni (ceturtdaļu no tilpuma), pieber raugu un maisa, līdz tas izkūst. Tad pievieno bļodas saturam un visu rūpīgi samaisa. Samīca viendabīgā masā. Mīklai pievieno sasmalcinātus pētersīļus. Tad mīklu izrullē uz pannas un noliek siltā vietā, lai uzrūgst (jāraugās, lai nebūtu caurvēja). Pēc aptuveni 20 minūtēm uzrūgušo mīklu pārklāj ar sagrieztām tomātu un olīvu ripiņām, sasmalcinātiem sīpoliem. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un 35 minūtes cep 220 grādu temperatūrā.

 

Gatavoja krodziņa “Lāsīte” šefpavārs Ivo Lamberts.

 

 

Saistītie raksti
LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Paštaisīta karameļu – šokolādes granola tiem, kam apnikušas sviestmaizes un putra
12 stundas
AS
Anna Skariņa
Praktiski
Ko pilsētnieki var mācīties no lauku ļaudīm
13 stundas
LB
Laura Blumberga
Praktiski
Vai mājdzīvnieki var pārnēsāt Covid-19?
14 stundas

Lasītākie

LE
LETA
Latvijā
Skolēnus no trūcīgajām ģimenēm nodrošinās ar pusdienām
3 stundas
IK
Ilze Kuzmina
Latvijā
Skolas paliks slēgtas. Kā pagāja pirmā attālināto mācību nedēļa?
2 stundas
LA
LA.LV
Latvijā
VIDEO. Repatriantu bezatbildībai robežu nav: pašizolācijas vietā sarīko jautru ballīti
9 minūtes
OZ
Olafs Zvejnieks
Ekonomika
“Vai man jāiet uz banku izņemt savi ietaupījumi?” Pirmajā mirklī prātā nāk atbilde, ka ne
3 stundas
LE
LETA
Latvijā
Rīt stāsies spēkā stingrākās sociālās distancēšanās prasības
7 stundas