Praktiski
Receptes

Plātsmaize ar tomātiem un olīvām
0

Foto-Valdis Semjonovs

Mīklai: 1, 5 glāzes kazas piena, 5 glāzes kviešu miltu, 1 ola, 1/2 tējk. sāls, 2 ēd. k. cukura, 2, 5 ēd. k. eļļas vai sviesta, 1 paciņa sausā rauga, pētersīļi, sīpoli, tomāti, olīvas.

 

Kā gatavot?

Bļodā, kur gatavo mīklu, ieber visas sausās sastāvdaļas. Iesijā miltus. Tad pievieno uzsildītu pienu un eļļu (vai sviestu). Glāzē ielej ūdeni (ceturtdaļu no tilpuma), pieber raugu un maisa, līdz tas izkūst. Tad pievieno bļodas saturam un visu rūpīgi samaisa. Samīca viendabīgā masā. Mīklai pievieno sasmalcinātus pētersīļus. Tad mīklu izrullē uz pannas un noliek siltā vietā, lai uzrūgst (jāraugās, lai nebūtu caurvēja). Pēc aptuveni 20 minūtēm uzrūgušo mīklu pārklāj ar sagrieztām tomātu un olīvu ripiņām, sasmalcinātiem sīpoliem. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un 35 minūtes cep 220 grādu temperatūrā.

 

Gatavoja krodziņa “Lāsīte” šefpavārs Ivo Lamberts.

 

 

Saistītie raksti
LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
ML
Māra Lapsa
Praktiski
Kāpēc nevar nopirkt 100% sviestu?
11 stundas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Divas dienas būs iespēja saņemt bezmaksas juridiskās konsultācijas
12 stundas
PL
Praktiskais Latvietis
Praktiski
Ieteicamās sējas dienas 2020. gadā
13 stundas

Lasītākie raksti

LE
LETA
Pasaulē
ES budžeta samits pagaidām beidzas ar strupceļu. Pirmie Latvijas komentāri
46 minūtes
LE
LETA/LA.LV
Sports
Štelmahers: Visu izšķīra viens metiens
9 minūtes
LE
LETA
Latvijā
Politologs komentē, ko nozīmē sešu pazīstamu biedru aiziešana no GKR
1 stunda
LA
LA.LV
Latvijā
Kad mājās atved traģēdija ģimenē: kandavnieces Maijas stāsts, kuras bērni dzimuši Dānijā
3 stundas
AK
Atis Klimovičs
Pasaulē
Atis Klimovičs: Noziegums, ko nedrīkst aizmirst
1 stunda