Praktiski
Receptes

Bazilika pesto0

Kā gatavot?

Blenderī vai virtuves kombainā samaļ baziliku, seleriju vai pētersīļu lapas, ciedru riekstus, ķiplokus kopā ar olīveļļu, sāli un pipariem. Maisījumu liek bļodā un pievieno smalki sarīvētu sieru un verdošu ūdeni. Izmaisa un noliek ledusskapī (nedaudz pastāvējusi, pesto iegūst labāku garšas buķeti). Klasisko pesto gatavo tikai no bazilika lapiņām – dārgi, ja jāpērk, tāpēc daudzi iztiek ar pētersīļu vai seleriju lapiņām, un arī iznāk garda mērce – aptuveni 250 – 300 ml.

 

 

Saistītie raksti
LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
PR
Praktiski.lv
Praktiski
VIDEO. 3 vislabākās auksto zupu receptes: gardas un neparastas
2 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
VIDEO. Lai nebūtu jādzīvo blakus tīģerim: kā izvēlēties kaķi
2 dienas
IK
Ilona Klovāne
Praktiski
Labākie kaimiņi – draugi augiem: atbaida kaitēkļus un sekmē aputekšņošanos
3 dienas

Lasītākie

VK
Vita Krauja
Kultūra
“Grozi, kā gribi, bet izrādei jānotiek šeit un tagad!” Saruna ar Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra direktori Danu Bjorku
Intervija 1 stunda
IK
Ilze Kuzmina
Latvijā
Pulcēšanās ierobežojumi ietekmēs arī uzņemšanu augstskolās. Ar ko jārēķinās topošajiem studentiem
1 stunda
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
Ministrs Edgars Rinkēvičs: Ir izgudrota velnišķīga aplikācija, kas izsekos visu, ko darām un nedarām 1
3 stundas
IB
Ivars Bušmanis
Ekonomika
“Pandēmija parādīja, ka attīstāmies nepareizi.” Intervija ar Arni Putniņu 1
3 stundas
LE
LETA
Dabā
Kļūs vēsāks, bet vai pierims vējš? Laika prognoze pirmdienai 1
2 stundas