Praktiski
Receptes

Pilngraudu “PenneRigate” gatavota cepeškrāsnī ar Čedaras sieru un pikantajiem sīpoliem0

Foto: publicitātes

Oktobris pazīstams arī kā Pasaules pastas mēnesis, un kā gan citādi to atzīmēt, ja ne izbaudīt visiem iemīļoto ēdienu. AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar ēdienu blogeri Kasparu Virsnīti piedāvā pikantu recepti, kas sasildīs ikviena pastas cienītāja garšas kārpiņas.

Pilngraudu PenneRigate gatavota cepeškrāsnī ar Čedaras sieru un pikantajiem sīpoliem(4-6 porcijām)

Eksperimenti ar pilngraudu pastām garšos lieliski, turklāt, gatavotas cepeškrāsnī, tās atdos savu īpašo garšu buķeti ar uzviju.

Sastāvdaļas:

• ekstravirgin olīveļļas;
• 3 sīpolu;
• 3 ķiploka daiviņas;
• 1 lauru lapa;
• 1,5 tējkarote malta koriandra;
• 1 tējkarote malta kumīna;
• šķipsniņa maltu kajenes piparu;
• 1,5 tējkarote jūras sāls;
• 1 tējkarote maltu melno piparu;
• 5 konservēti tomāti sava sulā;
• 250 g“Dobeles Dzirnavnieka” pilngraudu PenneRigate pastas;
• 250 g rīvēta Čedaras siera;
• 30 g parmezāna siera;
• sauja sasmalcinātu pētersīļu.

Gatavošana:

1) Katliņā uzkarsēolīveļļu, pievieno sasmalcinātus sīpolus un lauru lapu, sutina, līdz sīpoli kļūst zeltaini, aptuveni 15-20 min.

2) Samazina plīts karstumu un pievieno koriandru, kumīnu, kajenes piparus un nedaudz sāli, sautē vēl aptuveni minūti. Pusi no zeltaino sīpolu masas izņem no katliņa un ieliek bļodiņā.

3) Tad pievieno katlā ķiplokus, nedaudz maltus melnos piparus un pasutina. Pievieno smalkos gabaliņos sagrieztus tomātus bez mizas, nedaudz olīveļļas un sāli. Visu sautē aptuveni 20 minūtes, pēc tam jāatceras no katliņa izņemt iepriekš ievietoto lauru lapu.

4) Uzkarsē sālsūdeni, pievieno pastu un gatavo atbilstoši norādei uz iepakojuma, taču ne līdz aldente gatavībai, 2 minūtes pirms pasta gatava, to ņem nost no uguns, nolej ūdeni un liek pastu karstumizturīgā traukā, kurš piemērots gatavošanai cepeškrāsnī.

Saistītie raksti

5) Lej pastai pāri sasautētos tomātus, pievieno iepriekš bļodā atlikos ceptos sīpolus. Pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem, pievieno pāri sarīvētu Čedaras un parmezāna sieru.

6) Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādu karstumam.Liek visu cepeškrāsnī un gatavo vēl aptuveni 20-25 minūtes līdz pasta kļuvusi sieraina un krēmīga.

7) Servē uz šķīvja, pārkaisa ar pētersīļiem.

Lai gardi!

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
PR
Praktiski.lv
Praktiski
VIDEO. 3 vislabākās auksto zupu receptes: gardas un neparastas
2 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
VIDEO. Lai nebūtu jādzīvo blakus tīģerim: kā izvēlēties kaķi
2 dienas
IK
Ilona Klovāne
Praktiski
Labākie kaimiņi – draugi augiem: atbaida kaitēkļus un sekmē aputekšņošanos
3 dienas

Lasītākie

VK
Vita Krauja
Kultūra
“Grozi, kā gribi, bet izrādei jānotiek šeit un tagad!” Saruna ar Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra direktori Danu Bjorku
Intervija 1 stunda
IK
Ilze Kuzmina
Latvijā
Pulcēšanās ierobežojumi ietekmēs arī uzņemšanu augstskolās. Ar ko jārēķinās topošajiem studentiem
1 stunda
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
Ministrs Edgars Rinkēvičs: Ir izgudrota velnišķīga aplikācija, kas izsekos visu, ko darām un nedarām 1
3 stundas
IB
Ivars Bušmanis
Ekonomika
“Pandēmija parādīja, ka attīstāmies nepareizi.” Intervija ar Arni Putniņu 1
3 stundas
LE
LETA
Dabā
Kļūs vēsāks, bet vai pierims vējš? Laika prognoze pirmdienai 1
2 stundas