Praktiski
Receptes

Pilngraudu “PenneRigate” gatavota cepeškrāsnī ar Čedaras sieru un pikantajiem sīpoliem0

Foto: publicitātes

Oktobris pazīstams arī kā Pasaules pastas mēnesis, un kā gan citādi to atzīmēt, ja ne izbaudīt visiem iemīļoto ēdienu. AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar ēdienu blogeri Kasparu Virsnīti piedāvā pikantu recepti, kas sasildīs ikviena pastas cienītāja garšas kārpiņas.

Pilngraudu PenneRigate gatavota cepeškrāsnī ar Čedaras sieru un pikantajiem sīpoliem(4-6 porcijām)

Eksperimenti ar pilngraudu pastām garšos lieliski, turklāt, gatavotas cepeškrāsnī, tās atdos savu īpašo garšu buķeti ar uzviju.

Sastāvdaļas:

• ekstravirgin olīveļļas;
• 3 sīpolu;
• 3 ķiploka daiviņas;
• 1 lauru lapa;
• 1,5 tējkarote malta koriandra;
• 1 tējkarote malta kumīna;
• šķipsniņa maltu kajenes piparu;
• 1,5 tējkarote jūras sāls;
• 1 tējkarote maltu melno piparu;
• 5 konservēti tomāti sava sulā;
• 250 g“Dobeles Dzirnavnieka” pilngraudu PenneRigate pastas;
• 250 g rīvēta Čedaras siera;
• 30 g parmezāna siera;
• sauja sasmalcinātu pētersīļu.

Gatavošana:

1) Katliņā uzkarsēolīveļļu, pievieno sasmalcinātus sīpolus un lauru lapu, sutina, līdz sīpoli kļūst zeltaini, aptuveni 15-20 min.

2) Samazina plīts karstumu un pievieno koriandru, kumīnu, kajenes piparus un nedaudz sāli, sautē vēl aptuveni minūti. Pusi no zeltaino sīpolu masas izņem no katliņa un ieliek bļodiņā.

3) Tad pievieno katlā ķiplokus, nedaudz maltus melnos piparus un pasutina. Pievieno smalkos gabaliņos sagrieztus tomātus bez mizas, nedaudz olīveļļas un sāli. Visu sautē aptuveni 20 minūtes, pēc tam jāatceras no katliņa izņemt iepriekš ievietoto lauru lapu.

4) Uzkarsē sālsūdeni, pievieno pastu un gatavo atbilstoši norādei uz iepakojuma, taču ne līdz aldente gatavībai, 2 minūtes pirms pasta gatava, to ņem nost no uguns, nolej ūdeni un liek pastu karstumizturīgā traukā, kurš piemērots gatavošanai cepeškrāsnī.

Saistītie raksti

5) Lej pastai pāri sasautētos tomātus, pievieno iepriekš bļodā atlikos ceptos sīpolus. Pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem, pievieno pāri sarīvētu Čedaras un parmezāna sieru.

6) Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādu karstumam.Liek visu cepeškrāsnī un gatavo vēl aptuveni 20-25 minūtes līdz pasta kļuvusi sieraina un krēmīga.

7) Servē uz šķīvja, pārkaisa ar pētersīļiem.

Lai gardi!

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Zādzību skaits no mājām, birojiem un veikaliem pieaugs. Praktiski padomi īpašuma drošībai
11 stundas
LB
Laura Blumberga
Praktiski
Palīgā! Suns dārzā rok bedres. Kā to novērst?
12 stundas
ĀR
Ārija Rudlapa
Praktiski
Dārza darbi šai nedēļai
13 stundas

Lasītākie

IK
Ilze Kuzmina
Latvijā
Skolēni eksāmenus nevar kārtot stikla būrī… Vai notiks centralizētie eksāmeni?
27 minūtes
LL
LETA, LA.lv
Latvijā
Premjers Kariņš: Ārkārtējo situāciju Latvijā plāno pagarināt par mēnesi 1
4 stundas
LE
LETA
Sports
LOK vēršas Valsts policijā par nesankcionēta tenisa turnīra rīkošanu
1 stunda
LE
LETA/LA.LV
Veselam
Pagājušā diennaktī Covid-19 nav izplatījusies jaunos novados: slimība skārusi 55 pašvaldības
3 stundas
LE
LETA
Veselam
Infektologs Dumpis: Mēs nevaram atļauties riskēt, kā to dara Vācija un Zviedrija
2 stundas