Praktiski
Receptes

Neparasta recepte. Zemeņu mērce gaļas ēdieniem0

Foto-SAYAM TRIRATTANAPAIBOON/Shutterstock

Sastāvdaļas
• 450 g zemeņu
• 50 ml ūdens
• 3 ēdamkarotes brūnā cukura
• 2 ēdamkarotes baltvīna etiķa
• citrons
• tējkarote malta estragona
• pustējkarote asās paprikas pulvera
• ¼ tējkarotes maltu melno piparu
• šķipsniņa sāls

Pagatavošana.
Citronam norīvē miziņu un izspiež sulu. Zemenes sagriež gabaliņos. Ogas saber katlā, pārlej ar ūdeni, pievieno baltvīna etiķi, citrona sulu un smalki rīvēto miziņu, sāli un garšvielas (izņemot estragonu). Vāra uz lēnas uguns, līdz zemenes izšķīdušas. Masu izberž caur sietu un pievieno maltu estragonu. Samaisa un atdzesē. Pasniedz ar grilētu vai ceptu gaļu.

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
ML
Māra Lapsa
Praktiski
Kāpēc nevar nopirkt 100% sviestu?
13 stundas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Divas dienas būs iespēja saņemt bezmaksas juridiskās konsultācijas
13 stundas
PL
Praktiskais Latvietis
Praktiski
Ieteicamās sējas dienas 2020. gadā
14 stundas

Lasītākie raksti

LE
LETA
Pasaulē
ES budžeta samits pagaidām beidzas ar strupceļu. Pirmie Latvijas komentāri
2 stundas
LE
LETA/LA.LV
Sports
Štelmahers: Visu izšķīra viens metiens
1 stunda
LE
LETA
Latvijā
Politologs komentē sešu biedru izstāšanos no “Gods kalpot Rīgai”
2 stundas
LA
LA.LV
Latvijā
Kad mājās atved traģēdija: Maijas stāsts, kuras bērni dzimuši Dānijā
5 stundas
AK
Atis Klimovičs
Pasaulē
Atis Klimovičs: Noziegums, ko nedrīkst aizmirst
2 stundas