Praktiski
Receptes

Lienes Zemītes brokastu receptes gan steidzīgajiem, gan rīta stundu baudītājiem0


Pilsētrestorāna Lapsas māja saimniece Liene Zemīte piedāvā brokastis gan steidzīgajiem, gan rīta stundu baudītājiem.
Pilsētrestorāna Lapsas māja saimniece Liene Zemīte piedāvā brokastis gan steidzīgajiem, gan rīta stundu baudītājiem.
Foto: Valdis Semjonovs

Ja brokastīs apnikusi klasiskā omlete vai vārītas olas un īsti vairs negribas svaigu avokado, no šiem produktiem var pagatavot kaut ko citu, piemēram, avokado un olu laiviņas.

Tad, baudot ierasto produktu neierasto salikumu un pagatavošanas veidu, varēsiet piedzīvot patīkamu pārsteigumu, jo cepts avokado garšo tikpat labi vai pat labāk nekā svaigs, īpaši, ja tam ir labs pildījums.

 

Cepts avokado ar paipalu olu

Foto: Valdis Semjonovs

Sastāvdaļas

• 1 avokado

• 2 paipalu olas

• 20 g Parmas siera

• saulē kaltēti tomāti

• ķirštomāti

• rukola, spināti

• pesto

• sāls, pipari

 

Pagatavošana

Avokado pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu, pārkaisa sāli un piparus.

Sasmalcina saulē kaltētus tomātus, liek avokado pusītēs, tiem pārkaisa sarīvētu Parmas sieru, tad iesit paipalu olas un uzbārsta garšvielas.

Liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un cep 180 grādos 6–10 minūtes.

Uz šķīvja kārto salātu lapiņas (rukolu, spinātus), ķirštomātiņus, pārslaka pesto un vidū liek avokado pusītes.

Ēd, kamēr karsts.

 

Pankūkas ar ogām

Foto: Valdis Semjonovs

brīvdie

Sastāvdaļas

• 300 ml piena

• 225 g kviešu miltu

• 110 ml ūdens

• 40 g sviesta

• 3 olas

• sāls

• eļļa

 

Pagatavošana

Bļodā iesit olas, pieber sāli, cukuru, nepārtraukti maisot, pakāpeniski pievieno pienu, ūdeni un miltus.

Izkausē sviestu un pieliek masai. Kad visas sastāvdaļas iemaisītas, mīklu atstāj uz pusstundu nostāvēties.

Cep pankūkas, mīklu lejot plānā kārtiņā, izlīdzinot un apcepot no abām pusēm.

Pasniedz ar ievārījumu, svaigām ogām, medu, krējumu vai sieru.

 

Vegāniskie cepumi

Saistītie raksti
Foto: Valdis Semjonovs

Sastāvdaļas

• 330 g kviešu miltu

• 115 g brūnā cukura

• 100 g cukura

• 250 g tumšās šokolādes

• 150 g margarīna

• 125 g mandeļu

• 1 tējkarote cepamā pulvera

• pustējkarote sāls

• pustējkarote vanilīna

• 40 ml ūdens

 

Pagatavošana

Mandeles apgrauzdē, atdzesē un sasmalcina. Pusi tumšās šokolādes sadrupina, otru pusi izkausē ūdens peldē. Samīca visas sastāvdaļas, veido cepumus un cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 °C 15–20 minūtes.

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Zādzību skaits no mājām, birojiem un veikaliem pieaugs. Praktiski padomi īpašuma drošībai
11 stundas
LB
Laura Blumberga
Praktiski
Palīgā! Suns dārzā rok bedres. Kā to novērst?
12 stundas
ĀR
Ārija Rudlapa
Praktiski
Dārza darbi šai nedēļai
13 stundas

Lasītākie

IK
Ilze Kuzmina
Latvijā
Skolēni eksāmenus nevar kārtot stikla būrī… Vai notiks centralizētie eksāmeni?
22 minūtes
LL
LETA, LA.lv
Latvijā
Premjers Kariņš: Ārkārtējo situāciju Latvijā plāno pagarināt par mēnesi 1
4 stundas
LE
LETA
Sports
LOK vēršas Valsts policijā par nesankcionēta tenisa turnīra rīkošanu
1 stunda
LE
LETA/LA.LV
Veselam
Pagājušā diennaktī Covid-19 nav izplatījusies jaunos novados: slimība skārusi 55 pašvaldības
3 stundas
LE
LETA
Veselam
Infektologs Dumpis: Mēs nevaram atļauties riskēt, kā to dara Vācija un Zviedrija
2 stundas