Praktiski
Receptes

Mājās gatavoti čipsi. Kraukšķīgs gardums, kas nekaitē veselībai0

Foto: Shutterstock

Čipsi garšo gan pieaugušajiem, gan bērniem, bet diētas ārsti brīdinoši krata pirkstu – tā tak ir īsta inde! Patiešām daudz veselīgāki ir cepeškrāsnī pašu gatavoti čipsi, turklāt to tapšanas procesā var piedalīties arī mazie kārumnieki.

Sastāvdaļas
4–5 lieli kartupeļi
3 ēdamkarotes olīveļļas
Šķipsniņa piparu
Malta paprika pēc garšas
Sāls

Pagatavošana.
Nomizo un pēc iespējas plānākās šķēlēs sagriež kartupeļus.
Kartupeļus liek bļodā, pievieno sāli, piparus, malto papriku un samaisa.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem, pa to laiku uzklāj uz cepampannas foliju un ieziež to ar olīveļļu.
Uz pannas kārto kartupeļu šķēlītes.
Liek cepties uz 15 minūtēm, pēc tam temperatūru nedaudz samazina līdz 180 grādiem un cep vēl 15 minūtes.

Zeltaini, kraukšķīgi čipsi gatavi! Cienājieties paši un cienājiet draugus!

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
PR
Praktiski.lv
Praktiski
VIDEO. 3 vislabākās auksto zupu receptes: gardas un neparastas
3 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
VIDEO. Lai nebūtu jādzīvo blakus tīģerim: kā izvēlēties kaķi
3 dienas
IK
Ilona Klovāne
Praktiski
Labākie kaimiņi – draugi augiem: atbaida kaitēkļus un sekmē aputekšņošanos
3 dienas

Lasītākie

LE
LETA
Latvijā
Sausums posta Latviju. Svētdien izcēlušies vairāki jauni meža ugunsgrēki
6 minūtes
VS
Viesturs Sprūde
Latvijā
Kad notiek cīņa par cilvēku prātiem, tāda lieta kā nacionālā identitāte, ir būtiski svarīga. Intervija ar Latvijas Vēstures institūta direktoru Gunti Zemīti
Intervija 54 minūtes
VK
Vita Krauja
Kultūra
“Grozi, kā gribi, bet izrādei jānotiek šeit un tagad!” Saruna ar Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra direktori Danu Bjorku
Intervija 1 stunda
IK
Ilze Kuzmina
Latvijā
Pulcēšanās ierobežojumi ietekmēs arī uzņemšanu augstskolās. Ar ko jārēķinās topošajiem studentiem
2 stundas
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
Ministrs Edgars Rinkēvičs: Ir izgudrota velnišķīga aplikācija, kas izsekos visu, ko darām un nedarām 1
4 stundas