Praktiski
Receptes

Kraukšķīgas un cukurotas biezpiena bumbiņas0

Foto: Evija Trifanova/LETA

Mīkstas, gardas un ātri pagatavojamas – šīs sātīgās biezpiena bumbiņas jeb pončiki būs lielisks papildinājums jebkuram galda klājumam, tās labprāt uz kārā zoba liks gan bērni, gan pieaugušie.

Sastāvdaļas

2 olas

4 ēdamkarotes cukura

1 tējkarote vaniļas cukura

250 g biezpiena

½ tējkarotes sodas

1 tējkarote citrona sulas

2 glāzes miltu

Pūdercukurs

Šķipsniņa sāls

Augu eļļa (aptuveni 250 ml)

Pagatavošana

Foto: povar.ru

1. Sakuļ olas ar cukuru.

Foto: povar.ru

2. Citā bļodā ieliek biezpienu, pievieno tam sakultās olas, sodu, kas dzēsta ar citrona sulu, miltus un šķipsniņu sāls. Visu samaisa līdz viendabīgai konsistencei. Mīkla sanāks lipīga.

Foto: povar.ru

3. Sasmērē rokas ar augu eļļu un veido no mīklas mazas bumbiņas.

4. Piemērotā katlā uzliek karsēties augu eļļu, kad tā uzkarsusi, samazina karstumu.

Foto: povar.ru

5. Vāra bumbiņas eļļā aptuveni 2–3 minūtes, līdz tās iegūst zeltainu nokrāsu.

Saistītie raksti
Foto: povar.ru

6. Izņem bumbiņas un uzliek uz papīra dvieļa, lai nosusinātu lieko eļļu.

Foto: povar.ru

7. Pārkaisa bumbiņas ar pūdercukuru.

Labu ēstgribu!

LA.lv
AT
Andris Tiļļa
Praktiski
Nams ar paradīzi, elli, 200 eņģeļiem un kolorītu saimnieku. Ciemos pie mēbeļu restauratora Imanta Lejasmeiera
2 dienas
AS
Anna Skariņa
Praktiski
Brokastīs – auzu pārslu pankūciņas: Klasiskās un liesās. Mmm…
2 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Saskrāpētas brilles? Neticami, bet švīkas iespējams likvidēt!
2 dienas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

IE
Ināra Egle
Latvijā
Koalīcija sašķēlusies – Rīga šonedēļ var palikt bez vadības
10 minūtes
LE
LETA/LA.LV
Dabā
Kāds būs laiks februārī? Jaunākā sinoptiķu prognoze
41 minūtes
Ieva Ēvalde
Ekonomika
“36. līnija” nepadodas – ver durvis citās telpās
4 stundas
LE
LETA/LA.LV
Sports
Kivlenieks lieliski debitē NHL un kļūst par spēles otro zvaigzni
2 stundas
LA
LA.LV
Kultūra
Raidījums: “Piemineklis Latvijas birokrātiskās sistēmas neizdarībai.” Kad beidzot atsāksies būvdarbi JRT?
1 stunda