Praktiski
Receptes

Krāsnī cepta bute ar pētersīļu mērci0

Foto – Gints Ivuškāns

Sastāvdaļas
4 svaigas butes
110 ml olīveļļas
paprika
kaperi
sāls un pipari
bunte pētersīļa zaļumu
2 šķēles baltmaizes
ķiploka daiva
citrons sulai

Pagatavošana.

Butes izķidā un ādā veido iegriezumus, lai labāk ievilktos marināde. Pagatavo marinādi: papriku iztīra, sagriež kubiņos, kaperus un ķiploka daiviņu sakapā, visu sajauc ar olīveļļu. Ar šo maisījumu iesmērē zivis un ļauj ievilkties vienu stundu. Pēc tam cep krāsnī 180 °C temperatūrā 10–15minūtes.

Maizi izmērcē aukstā ūdenī, tad blendē kopā ar pētersīļa zaļumiem, ķiploka daivu, citrona sulu, sāli un lēnām lej klāt aptuveni 100 ml eļļas.

Zivis var cept arī uz grila vai ugunskurā, tikai tad tās liek uz cepampapīra, ko novieto uz vairākās kārtās salocītas folijas vai metāla plāksnes. Ietīt nevajag, lai tiek klāt dūmiņš, tā smarža un garša.

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
IK
Ilona Klovāne
Praktiski
Dārzniece: īrisi nav jālutina!
1 diena
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Gardām un neparastām vakariņām šefpavāra recepte: biezpiena klimpas 2
2 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
VIDEO. Fotogrāfs no Latvijas nofilmē retu video: Garkalnes pludmales smiltīs rotaļājas lapsēni
2 dienas

Lasītākie

LA
LA.LV
Latvijā
“Man kā prokuroram nav saprotams, kā var nonākt līdz tādam rezultātam!” Meisters par Zolitūdes traģēdiju
47 minūtes
ML
Māra Lapsa
Praktiski
“Kad iegādājos Paduri, viss šķita ļoti rožaini!” Kā Jānis no rīdzinieka par muižkungu kļuva
1 stunda
MZ
Māris Zanders
Latvijā
Māris Zanders: “Te nu mēs esam – vairāku mēnešu garumā saspiestā atspere atsprāga!” 1
7 stundas
ZB
Zigmunds Bekmanis
Laukos
Kultūra, īsta garša un vēsture. Meklējot Latgales sirsnības noslēpumu
2 stundas
LE
LETA
Veselam
Vīrusa izplatība neaprobežojas tikai Pierīgā. Covid-19 “ielauzies” jaunā novadā
7 stundas