Praktiski
Mājas

Kādu ēdienu nekad nepasūtīt restorānā? Kad labāk paēst mājās? Iesaka pasaulslavenais pavārs Gordons Remzijs0

Foto: Pexels

Ja reiz ir kāds, kurš zina, kā gatavot, tad tas ir britu pavārs Gordons Remzijs. Intervijā žurnālā „Town and Country” viņš dalījies ar ieteikumiem saistībā ar restorānu apmeklējumu, iesakot, ko vajadzētu un ko nevajadzētu darīt restorānā.

Vai lūgt viesmīļa ieteikumu ēdiena izvēlē?

Lai arī tas patiešām ir atkarīgs no restorāna, vairumā gadījumu viesmīļi būs nogaršojuši lielāko daļu ēdienkartes ēdienu un zinās, kādi tie ir.

Līdz ar to – varēs sniegt noderīgus ieteikumus un palīdzēt izvēlēties tieši jums piemērotāko. Arī pats pieredzējušais pavārs daudzus gadus saņēmis vērtīgus ieteikumus no restorānu apkalpojošā personāla.

Ko nekad nevajadzētu pasūtīt restorānā?

Pēc Gordona Remzija teiktā, vajadzētu padomāt divreiz, pirms pasūtīt “soup du jour” jeb dienas zupu. Daži restorāni mēģina šādi izrādīt savu ekskluzivitāti, lepojoties ar dienas zupu ēdienkartē, taču ir diezgan ticami, ka tā ir mēneša zupa.

Gordons Remzijs iesaka viesmīlim pajautāt, kāda bija vakardienas dienas zupa.

Ko darīt, ja jums pasniedz sliktu ēdienu?

Klients ir karalis. “Jūs uz restorānu dodaties īpašās vakariņās, tāpēc, ja tās ir neapmierinošas, izmantojiet izdevību un dariet personālam to zināmu, lai viņi to varētu uzlabot gan konkrētajā situācijā, gan uz priekšdienām,” norāda Remzijs.

Tiesa, viņš piebilst, ka nekad nevajag aizmirst izteikt arī komplimentu apkalpojošajam personālam, ja maltīte bijusi lieliska. Nevajag kautrēties izteikt kā vienu, tā otru viedokli un vērtējumu.

Valentīna diena restorānā ir lamatas

Saistītie raksti

“Valentīna diena ir gada sliktākā diena, kad doties ēst uz resotrānu,” Gordons norāda. Virtuves ir ļoti noslogotas, gatavojot daudzos pasūtījumus, līdz ar ko – patiesībā nevar izbaudīt pilnvērtīgu restorāna apmeklējumu un gūt ēdiena patieso baudījumu.

Viņaprāt, Valentīna dienā cilvēkiem pašiem vajadzētu gatavot romantiskas maltītes mājās.

Vai pasūtīt labi pagatavotu steiku restorānā ir tabu?

„Labs jautājums. Pārāk ilgi ceptas gaļas problēma ir tā, ka tā kļūst mazāk aromātiska un zaudē savu vienreizējo tekstūru, tāpēc vienmēr klausiet šefpavāra ieteikumiem vai arī izvēlieties vidēji ceptu gaļu,” pauž britu šefpavārs.

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
IK
Ilona Klovāne
Praktiski
Kas tie tādi – ozolzīļu ķirbji? Kā kopjami un lietojami?
2 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Sulīga, saldskāba ābolu-kanēļa plātsmaize ar kraukšķīgām drupačiņām…Bauda!
2 dienas
TS
TERĒZA SVEIKATE
Praktiski
Duļķainas, nedzidras acis dzīvniekam. Kā palīdzēt?
2 dienas

Lasītākie raksti

IP
Ilze Pētersone
Latvijā
“Sievietes manā dzīvē”. Siguldas Opermūzikas svētku dibinātājs Dainis Kalns 1
8 stundas
LE
LETA
Latvijā
“RNP liftu lietā” aizdomas par sadārdzinātiem liftu remontiem un izkrāptiem miljoniem eiro
6 stundas
LE
LETA
Sports
Ķibermanis ar Mikni atņem pasaules čempionāta bronzu vāciešiem
10 stundas
AT
Andris Tiļļa
Latvijā
Kādas bija medības padomju Latvijā 70. un 80. gados?
7 stundas
AL
Anda Līce
Latvijā
Anda Līce: Esam ar reformām nolādēti 4
10 stundas