Praktiski
Receptes

Kabaču ikri1

Foto: Aija Geida

Sastāvdaļas
• 3 kg nomizotu kabaču
• 2 kg burkānu
• 1 kg sīpolu
• 1,5 kg tomātu
• 7 ķiploka daiviņas
• 250 ml eļļas
• 100 g cukura
• 3 ēdamkarotes sāls
• 100 ml etiķa
• 1,5 tējkarotes maltu melno piparu vai ¼ tējkarotes čili piparu

Pagatavošana.
Dārzeņus notīra un sasmalcina virtuves kombainā vai ar elektrisko rīvi. Ķiplokus notīra un sakapā. Pievieno garšvielas, sāli, cukuru, etiķi un eļļu, vienmērīgi izmaisa. Atstāj bļodā uz pāris stundām, tad uz mazas uguns vāra aptuveni 2,5 stundas, līdz visi dārzeņi mīksti un iztvaikojis liekais šķidrums. Karstu pilda tīrās burkās, aizvāko un ietin segā, lai lēnām atdziest. Pēc tam glabā vēsumā.

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
Inita Šteinberga
Praktiski
Tomātu sēšanas ABC
1 diena
Inita Šteinberga
Praktiski
Ar ozonu pret sēnēm un kaitēkļiem. Dezinficējam siltumnīcu!
1 diena
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Cauru dienu mājās. Kā samazināt rēķinus?
1 diena

Lasītākie

LL
LETA, LA.lv
Veselam
VIDEO. Covid-19 konstatēta Stradiņa slimnīcas onkoloģei
10 stundas
LL
LETA, LA.lv
Latvijā
Tukumā likvidēta degšana angārā. Atkritumus turpina dzēst
9 stundas
IE
Ināra Egle
Latvijā
Vai neievēro pašizolāciju? Iedzīvotāji ziņo par Saeimas deputātu atrašanos ārpus dzīvesvietas 2
11 stundas
MZ
Monika Zīle
Latvijā
Monika Zīle: vēl nesen skaļi piesauktā nākotne bez ierunām atdod prioritāti šodienai 1
9 stundas
LE
LETA/AFP
Pasaulē
Lai ierobežotu Covid-19 izplatību, Krievija uz laiku slēgs sauszemes robežas
13 stundas