Praktiski
Receptes

Japāņu tsukemono – sulīgi skābēti kāposti ar patīkamu jūras garšas niansi0

Foto: Aija Geida

Sastāvdaļas
• 600 g galviņkāpostu
• 200 g garā gurķa
• neliels čili pipars
• ēdamkarote sālītu jūraskāpostu
• 2 tējkarotes sāls

Pagatavošana.
Galviņkāpostu nomazgā, pārgriež uz pusēm, izņem kacenu, kāpostu sagriež 2–3 cm kvadrātiņos un ieliek pārtikas poletilēna maisiņā ar aizspiežamām malām. Gurķi pārgriež uz pusēm, sagriež šķēlītēs (ja miza bieza, nomizo) un pievieno kāpostiem. Čili piparu sagriež sīkos gabaliņos un pieliek dārzeņiem. Pēc tam pieber sālītu, kaltētu jūraskāpostu (var aizvietot ar sasmalcinātu suši nori lapu) un turpat maisiņā visu samaisa. Tad ar rokām mazliet samīca kāpostu, lai tas atsulojas. Izspiež no maisiņa gaisu un rūpīgi aiztaisa ciet. Maisiņu ieliek traukā ar augstām malām un virsū uzliek slogu. Notur divas diennaktis istabas temperatūrā, pēc tam notecina lieko šķidrumu. Ja nepasniedz uzreiz, uzglabā ledusskapī. Tradicionāli pasniedz mazos trauciņos, pārkaisītus ar grauzdētām sezama sēkliņām, labi garšo, pārlieti ar sojas mērci. Japānā tsukemono kā piedevu pasniedz pie ļoti daudziem ēdieniem.

Iznāk sulīgi kāposti ar patīkamu jūras garšas niansi.

LA.lv
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Galvenais, lai kājas sausas un siltas! Noderīgi padomi, kā pielāgot apavus slapjam laikam
2 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Kāpēc pārtikas plēve jāglabā ledusskapī?
2 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Neatvairāmo acāliju kopšanas ABC
2 dienas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LA
LA.LV
Latvijā
EM vērtē, vai nevajadzētu izlīgt ar bijušajiem “Parex” īpašniekiem
11 stundas
LL
LETA, LA.lv
Dabā
Pirmdien Latvijā daudzviet spīdēs saule
1 stunda
LE
LETA
Ekonomika
LDDK: Speciālajā nodokļu režīmā strādājošo plašāka iesaiste veselības aprūpes pakalpojumu finansēšanā ir apsveicama
55 minūtes
LA
LA.LV
Sports
Merzļikins jau sāk uzlabot Irbes ierakstus NHL
13 stundas
LE
LETA
Ekonomika
TV3: Nemiro grib tikt vaļā no valsts sekretāra
13 stundas