Praktiski
Receptes

Gurķi ar papriku bez pasterizēšanas. Kārdinoša recepte1

Foto – Anda Krauze

Rudens konservēšanas trakums ir pārņēmis arī fotogrāfi Andu Krauzi. Gatavot krājumus ziemai viņu pamudinājusi kāda kārdinoša recepte un tas, ka burciņā saliktos labumus nevajadzēs pasterizēt. Lūk, šī recepte. Lai piepildītu piecas puslitra burciņas, vajag 1 l ūdens, 1 glāzi cukura, 2 ēdamkarotes rupjā sāls, 5–6 ķiploka daiviņas, 10 melnos piparus, 1 glāzi 9% galda etiķa, 3 ēdamkarotes eļļas. Protams, arī gurķu maišelis un krāsainās paprikas. Proporcijas – to, cik gurķu un cik daudz paprikas likt burciņās, katrs izvēlas pats.

Burciņas piepilda (diezgan cieši) ar ripiņās sagrieztiem (nomizotiem) gurķiem un sarkano un dzelteno papriku, ķiploka daiviņām un pipariem. Uzvāra 1 litru ūdens, kam pievienota 1 glāze cukura un 2 ēdamkarotes sāls. Pārlej gurķīšiem un burciņas sasedz uz 20 minūtēm. Tad nolej šķidrumu, otrreiz uzvāra, pievieno eļļu un etiķi. Pārlej gurķiem. Aizskrūvē burku vāciņus.

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
ML
Māra Lapsa
Praktiski
Kāpēc nevar nopirkt 100% sviestu?
13 stundas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Divas dienas būs iespēja saņemt bezmaksas juridiskās konsultācijas
14 stundas
PL
Praktiskais Latvietis
Praktiski
Ieteicamās sējas dienas 2020. gadā
15 stundas

Lasītākie raksti

LE
LETA
Pasaulē
ES budžeta samits pagaidām beidzas ar strupceļu. Pirmie Latvijas komentāri
2 stundas
LE
LETA/LA.LV
Sports
Štelmahers: Visu izšķīra viens metiens
2 stundas
LE
LETA
Latvijā
Politologs komentē sešu biedru izstāšanos no “Gods kalpot Rīgai”
3 stundas
LA
LA.LV
Latvijā
Kad mājās atved traģēdija: Maijas stāsts, kuras bērni dzimuši Dānijā
5 stundas
AK
Atis Klimovičs
Pasaulē
Atis Klimovičs: Noziegums, ko nedrīkst aizmirst
3 stundas