Praktiski
Receptes

Grūbu un gurķu zupa0

Foto – Aija Geida

Sastāvdaļas
• 3 sālīti gurķi
• liels burkāns
• sauja grūbu
• 2–3 kartupeļi
• 2–3 tomāti
• 3 ēdamkarotes olīveļļas
• 2 l dārzeņu buljona (selerijas sakne, paprika un burkāns)
• ½ tējkarotes maltu melno piparu
• ½ tējkarotes sinepju
• ½–1 tējkarote sāls

Pagatavošana.
Grūbām uzlej ūdeni un nakti mērcē. Divos litros ūdens novāra burkānu, selerijas sakni un papriku. Izkāš, lej katlā, pieber grūbas un vāra 25 minūtes. Tad pieliek smalki sagrieztu svaigu burkānu, pēc piecām minūtēm – kartupeļus un gurķus. Beigās pievieno olīveļļu, sāli, sinepes un maltus melnos piparus, kā arī gabaliņos sagrieztus svaigos tomātus (vai 100 ml tomātu savā sulā). Ja gribas sātīgāku, var pielikt žāvētu gaļu vai desu. Lai gan grūbas un kartupeļi ir barojoši, šī zupa ir viegla, jo pamatā ir dārzeņu buljons.

Saistītie raksti
LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Mutē kūstoši šokolādes kēksiņi
23 stundas
IP
Inga Prūse
Praktiski
Kā pareizi sasaldēt malto gaļu? Turpmāk tu darīsi tikai tā! 2
1 diena
TS
TERĒZA SVEIKATE
Praktiski
Vai sesks un mazs bērns var droši sadzīvot?
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LE
LETA
Dabā
Sestdien gaidāms pavasarīgs laiks
2 stundas
LE
LETA
Pasaulē
Zemestrīcē Turcijas austrumos vismaz 18 bojāgājušie, 553 ievainoti
2 stundas
LL
LETA, LA.lv
Latvijā
VIDEO. Aprūpes centrā “Kalkūni” atklāj seksuālu uzmākšanos nepilngadīgai klientei
12 stundas
LE
LETA
Latvijā
Kopš kiosku demontāžas sākšanas konstatēti deviņi jauni nelegālas cigarešu uzglabāšanas gadījumi Centrāltirgū
34 minūtes
LE
LETA
Veselam
Francijā apstiprināti Eiropā pirmie saslimšanas gadījumi ar jauno koronavīrusu
11 stundas