Praktiski
Receptes

Gārsu pesto0

Foto – Aija Geida

(4 porcijas)

• 2 saujas jauno gārsu lapiņu

• 40 g ķirbja sēkliņu

• 40 g Parmezāna siera

• 1,5 ēdamkarotes citrona sulas

• 2–3 ēdamkarotes olīveļļas

• Neliela ķiploka daiviņa

• ¼–½ tējkarotes sāls

• ¼–½ tējkarotes maltu melno piparu

Gārsu lapiņas nomazgā, notecina lieko ūdeni un nedaudz sakapā. Ķiploku notīra un arī sakapā. Visas sastāvdaļas liek blenderī un blendē līdz viendabīgai konsistencei. Ja nav pieejams blenderis, pesto var gatavot piestiņā. Garšo tāpat kā veikalos nopērkamais pesto, un nezinot nevar pateikt, ka klāt ir nevis pētersīļi un baziliks, bet gan gārsa.

Saistītie raksti
LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
PR
Praktiski.lv
Praktiski
VIDEO. 3 vislabākās auksto zupu receptes: gardas un neparastas
2 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
VIDEO. Lai nebūtu jādzīvo blakus tīģerim: kā izvēlēties kaķi
3 dienas
IK
Ilona Klovāne
Praktiski
Labākie kaimiņi – draugi augiem: atbaida kaitēkļus un sekmē aputekšņošanos
3 dienas

Lasītākie

VK
Vita Krauja
Kultūra
“Grozi, kā gribi, bet izrādei jānotiek šeit un tagad!” Saruna ar Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra direktori Danu Bjorku
Intervija 1 stunda
IK
Ilze Kuzmina
Latvijā
Pulcēšanās ierobežojumi ietekmēs arī uzņemšanu augstskolās. Ar ko jārēķinās topošajiem studentiem
1 stunda
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
Ministrs Edgars Rinkēvičs: Ir izgudrota velnišķīga aplikācija, kas izsekos visu, ko darām un nedarām 1
4 stundas
IB
Ivars Bušmanis
Ekonomika
“Pandēmija parādīja, ka attīstāmies nepareizi.” Intervija ar Arni Putniņu 1
4 stundas
LE
LETA
Dabā
Kļūs vēsāks, bet vai pierims vējš? Laika prognoze pirmdienai 1
2 stundas