Praktiski
Receptes

Gardi! Kolrābis ar ķimeņu eļļu un dzērvenēm1

Foto – Anda Krauze

Vēl viena burvīga recepte, ko man iemācījis garšu pavēlnieks Ingmārs Ladigs. Sagriežu nelielu kolrābi plānās sloksnēs un pārklāju tās ar nomizota citrona šķēlēm. Uzkarsēju katliņā ūdeni, piemetu šķipsniņu sāls un cukura, leju uz kolrābja sloksnēm, ļauju minūtes desmit ievilkties, tad nokāšu. Ar karotīti izgriežu no nomizota ābola bumbiņas, pārleju tās ar ābolu sulu un viegli izkarsēju. Lieku bumbiņas pārlocītās kolrābja sloksnēs un kārtoju uz šķīvja. Izkarsēju katliņā ķimenes, lai tām atraisās smarža, pārleju ar olīveļļu, ļauju ievilkties. Apslaku kolrābju sloksnes ar šo eļļu, dekorēju ar dzērvenēm. Veselīgi un gardi!

Saistītie raksti
LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
IK
Ilona Klovāne
Praktiski
Kas tie tādi – ozolzīļu ķirbji? Kā kopjami un lietojami?
2 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Sulīga, saldskāba ābolu-kanēļa plātsmaize ar kraukšķīgām drupačiņām…Bauda!
2 dienas
TS
TERĒZA SVEIKATE
Praktiski
Duļķainas, nedzidras acis dzīvniekam. Kā palīdzēt?
2 dienas

Lasītākie raksti

IP
Ilze Pētersone
Latvijā
“Sievietes manā dzīvē”. Siguldas Opermūzikas svētku dibinātājs Dainis Kalns 1
8 stundas
LE
LETA
Latvijā
“RNP liftu lietā” aizdomas par sadārdzinātiem liftu remontiem un izkrāptiem miljoniem eiro
7 stundas
LE
LETA
Sports
Ķibermanis ar Mikni atņem pasaules čempionāta bronzu vāciešiem
11 stundas
AT
Andris Tiļļa
Latvijā
Kādas bija medības padomju Latvijā 70. un 80. gados?
8 stundas
AL
Anda Līce
Latvijā
Anda Līce: Esam ar reformām nolādēti 4
11 stundas