Praktiski
Receptes

FOTO. Recepte, kā mājās pagatavot restorāna cienīgu picu0

Foto: Normunds Baranovskis

Laiks, ko pavadām mājās, prasa arī nepārtrauktu maltīšu plānošanu un gatavošanu. “Rimi” gardēde Signe Meirāne un šefpavārs Normunds Baranovskis ir sagatavojuši 7 dienu maltīšu plānus, kas ģimenēm ļaus baudīt lieliskas maltītes un kārtējo reizi nelauzīt galvu par to, ko celt galdā.

Šoreiz vakariņu laikam un idejai noderēs šefpavāra Normunda picas recepte – pagatavosi to mājās, bet sanāks gluži kā restorānā!

“Svētdienas pica”

Foto: Normunds Baranovksis


4 personām
Pagatavošanas laiks: 2 stundas

Sastāvdaļas:

Mīklai:

  • 300 g un vēl mazliet kviešu miltu
  • 180 ml silta ūdens
  • 10 g “dzīvā” vai 6 g sausā rauga
  • ½ tējk. sāls
  • ½ tējk. cukura

Pildījumam:

Saistītie raksti
  • 150 ml tomātu mērces “Selection by Rimi”
  • 200 g siera pēc izvēles
  • 50 g rukolas
  • 50 g garneļu
  • 20 g cietā sier

Pagatavošana:

Gatavo mīklu (to var sagatavot pa dienu, ļaut uzrūgt un ielikt ledusskapī): sajauc raugu ar siltu ūdeni, ļauj tam 10 minūtes atdzīvoties. Tad pievieno miltus, cukuru un sāli, samīci mīklu un atstāj uzrūgt vismaz 1 stundu. Izmīci mīklu otrreiz. Izveido vienu vai vairākas picu sagataves – klaipiņus. Ļauj uzrūgt vēl 30 minūtes.
Sakarsē krāsni līdz 220 grādiem. Sieru sarīvē, garneles sagriez mazākos gabaliņos. Izrullē mīklu vēlamajā formā, apsmērē ar tomātu mērci, liec pavisam nedaudz siera, tad garneles, virsū atkal sieru un cep cepeškrāsns apakšējā plauktā 12–15 minūtes, līdz pica zeltaina. Pārkaisi ar rukolu un pievieno cieto sieru.
Ja tev mājās ir gaļa un dārzeņi, droši vari likt uz picas arī tos!

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
PR
Praktiski.lv
Praktiski
VIDEO. 3 vislabākās auksto zupu receptes: gardas un neparastas
3 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
VIDEO. Lai nebūtu jādzīvo blakus tīģerim: kā izvēlēties kaķi
3 dienas
IK
Ilona Klovāne
Praktiski
Labākie kaimiņi – draugi augiem: atbaida kaitēkļus un sekmē aputekšņošanos
3 dienas

Lasītākie

LE
LETA
Latvijā
Sausums posta Latviju. Svētdien izcēlušies vairāki jauni meža ugunsgrēki
3 minūtes
VS
Viesturs Sprūde
Latvijā
Kad notiek cīņa par cilvēku prātiem, tāda lieta kā nacionālā identitāte, ir būtiski svarīga. Intervija ar Latvijas Vēstures institūta direktoru Gunti Zemīti
Intervija 51 minūtes
VK
Vita Krauja
Kultūra
“Grozi, kā gribi, bet izrādei jānotiek šeit un tagad!” Saruna ar Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra direktori Danu Bjorku
Intervija 1 stunda
IK
Ilze Kuzmina
Latvijā
Pulcēšanās ierobežojumi ietekmēs arī uzņemšanu augstskolās. Ar ko jārēķinās topošajiem studentiem
2 stundas
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
Ministrs Edgars Rinkēvičs: Ir izgudrota velnišķīga aplikācija, kas izsekos visu, ko darām un nedarām 1
4 stundas