Praktiski
Svētki

Ēdienkarte armijā 2. Ar ko baro šobrīd dienošos karavīrus Ādažu bāzē + Zirņu zupiņas recepte0

Foto-LETA

Svinot Lāčplēša dienu, portāls Praktiski.lv uzzināja, kā baro karavīrus mūsdienās. Mūsdienu karavīri ēd dažādi – daži ēd pašu paņemto ēdienu vai apmeklē sabiedriskās ēstuves, savukārt Ādažu bāzē dienošajiem karavīriem tiek piedāvāta pilna ēdienkarte – brokastis, pusdienas un vakariņas.

Šonedēļ Ādažu bāzē dienošajiem karavīriem tika piedāvāts šāds ēdienu klāsts:

Pirmdiena.
Brokastis: rīsu biezputra ar ievārījumu, siers, vārītas olas, desa, majonēze, sviests, sv.gurķi, brokastu pārslas ar pienu, kafija, sviests, maize.
Pusdienas: kartupeļu zupa ar sēnēm, kartupeļi vai rīsi, cepta vista vai Kurzemes strogonovs, burkānu salāti, sv. tomāti, gurķi, krējuma mērce, sula, auglis, maize.
Vakariņas: kartupeļi ar ceptu gaļu, mērce, marinēti šampinjoni, tēja, maize, sviests, smalkmaizīte.

Otrdiena.
Brokastis: mannas biezputra ar ievārījumu, siers, olu kultenis, žāvēta gaļa, brokastu pārslas ar pienu, iebiezināta kafija, sviests, maize, auglis.
Pusdienas: soļanka, kartupeļi vai makaroni, cepta vista vai cepta cūkgaļa, tomātu salāti ar papriku, zirnīšu-kukurūzas salāti, mērce, maize, sula, auglis.
Vakariņas: rīsi ar mednieku desiņām, majonēze, biešu salāti, svaigi gurķi, maize, sviests, smalkmaizīte.

Trešdiena.
Brokastis: auzu pārslu biezputra ar ievārījumu, vārītas olas ar majonēzi, brokastu pārslas ar pienu, žāvēta gaļa, siers, sviests, kafija, maize, kruasāns.
Pusdienas: zirņu zupa, kartupeļu biezenis vai griķi, cepta vista vai eskalops, burkānu-siera-krabju salāti, svaigi tomāti, kefīrs vai sula, maize.
Vakariņas: makaroni ar gaļu, kečups, marinēts gurķis, maize, sviests, tēja, smalkmaizīte vai biezpiena sieriņš.

Ceturtdiena.
Brokastis: rīsu biezputra ar ievārījumu, siers, ceptas olas, desa žāvēta, brokastu pārslas ar pienu, jogurts, kakao dzēriens, maize, sviests.
Pusdienas: vistas zupa, cepta vista vai cepts lasis, mērces, kāpostu-burkānu salāti, svaigi tomāti ar krējumu, kartupeļu biezenis vai rīsi, maize, sula, smalkmaizīte.
Vakariņas: makaroni ar kotleti, krējums, tēja, maize, sviests, auglis, vafeļu tortīte.

Lasi tālāk un uzzini ātri pagatavojamas gardas zirņu zupiņas recepti!

Ātri pagatavojama garda zirņu zupa

Sastāvdaļas – 400 g konservēto (var arī svaigi saldētos) zirnīšu, 3-4 kartupeļi, sīpols, burkāns, augu eļļa cepšanai, 1,5 l buljona, sāls, garšvielas, zaļumi pēc garšas, 1-2 lauru lapas.

Pagatavošana.

Uz plīts vārīties liek buljonu vai ūdeni, pievieno sāli un lauru lapas. Verdošajā buljonā liek sagrieztus kartupeļus, lai vārās 10 minūtes. Tikmēr gatavo pārējās sastāvdaļas.

Zirņus ar visu konservēto šķidrumu liek blenderī un sasmalcina viendabīgā putriņā.

Apcep sarīvētu burkānu un sagrieztu sīpolu. To visu pievieno buljonam, samaisa.

Pievieno sablenderētos zirņus un visu kārtīgi samaisa.

Pievieno zaļumus pēc garšas.

Tiklīdz kartupeļi ir gatavi, zupu ņem nost no plīts un ļauj tai 5 minūtes pastāvēt.

Pasniedz ar krējumu, sagrieztiem kūpinātas gaļas gabaliņiem vai grauzdiņiem.

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Paštaisīta karameļu – šokolādes granola tiem, kam apnikušas sviestmaizes un putra
11 stundas
AS
Anna Skariņa
Praktiski
Ko pilsētnieki var mācīties no lauku ļaudīm
13 stundas
LB
Laura Blumberga
Praktiski
Vai mājdzīvnieki var pārnēsāt Covid-19?
14 stundas

Lasītākie

IK
Ilze Kuzmina
Latvijā
Skolas paliks slēgtas. Kā pagāja pirmā attālināto mācību nedēļa?
2 stundas
LE
LETA
Latvijā
Skolēnus no trūcīgajām ģimenēm nodrošinās ar pusdienām
3 stundas
LA
LA.LV
Veselam
VIDEO. Karantīnā atrodas 17 Ogres slimnīcas darbinieki
1 stunda
OZ
Olafs Zvejnieks
Ekonomika
“Vai man jāiet uz banku izņemt savi ietaupījumi?” Pirmajā mirklī prātā nāk atbilde, ka ne
3 stundas
LE
LETA
Latvijā
Rīt stāsies spēkā stingrākās sociālās distancēšanās prasības
6 stundas