Praktiski
Receptes

Desertiņš “Zemeņu dobe”. Ļoti sātīgs, bet dažreiz taču var!0

Foto-Anda Krauze

Sastāvdaļas
150 g lazdu riekstu griljāžas
500 g maskarpones siera
400 g saldā krējuma
½ vaniļas pāksts
75 gr.+75 g cukura
10 ml kļavu sīrupa
10 ml balzamiko
100 g sarīvētas šokolādes
Svaigas ogas, piparmētra, ēdamie ziedi

Pagatavošana.
Gatavo griljāžu. Lazdu riekstus apcep pannā, notīra mizas, pannā karamelizē cukuru (75 g), pievieno riekstus, lauj atdzist un tad ar stampiņu sastampā.

Balto šokolādi izkausē ūdens peldē, saldo krējumu saputo ar cukuru un vaniļas pāksts sēklām (vaniļas pāksti pārgriež uz pusēm un izgrebj sēklas). Pievieno maskarpones sieru un izkausēto balto šokolādi, balzamiko, kļavu sīrupu un lazdu riekstu griljāžu. Masu liek traukā, virsū uzrīvē šokolādi, dekorē ar svaigām ogām, piparmētru un ēdamajiem ziediem.

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
IK
Ilona Klovāne
Praktiski
Dārzniece: īrisi nav jālutina!
1 diena
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Gardām un neparastām vakariņām šefpavāra recepte: biezpiena klimpas 2
2 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
VIDEO. Fotogrāfs no Latvijas nofilmē retu video: Garkalnes pludmales smiltīs rotaļājas lapsēni
2 dienas

Lasītākie

ZB
Zigmunds Bekmanis
Laukos
Kultūra, īsta garša un vēsture. Meklējot Latgales sirsnības noslēpumu
1 stunda
LA
LA.LV
Latvijā
Tiešraide: Ģenerālprokurora amata kandidātu debates
Ekskluzīvi 1 stunda
MZ
Māris Zanders
Latvijā
Māris Zanders: “Te nu mēs esam – vairāku mēnešu garumā saspiestā atspere atsprāga!” 1
6 stundas
ML
Māra Lapsa
Praktiski
“Kad iegādājos Paduri, viss šķita ļoti rožaini!” Kā Jānis no rīdzinieka par muižkungu kļuva
58 minūtes
LE
LETA
Veselam
Vīrusa izplatība neaprobežojas tikai Pierīgā. Covid-19 “ielauzies” jaunā novadā
6 stundas