Praktiski
Receptes

Cukīni, selerija un laims – atspirdzinošs dzēriens0

Foto-Anda Krauze

Sastāvdaļas
• cukīni (vai kabacis)
• selerijas kāts
• laims (vai citrons)
• svaigas lauru lapas

Pagatavošana.
Cukīni un seleriju sagriež sloksnēs ar dārzeņu mizojamo nazi, laimu sašķēlē ripiņās un pievieno ūdenim. Piemet svaigas lauru lapas, kam ir arī citrona garšas nots. (Kaltētas neder, lielveikalos var nopirkt puķpodiņu ar lauru kociņu.) Vienu lapiņu pirms pievienošanas ūdenim var paburzīt, lai ātrāk izdalītos ēteriskās eļļas un aromāts. Pirms dzēriena pasniegšanas šī lapiņa jāizņem, jo neizskatās pārāk estētiska. Ja nav pieejamas svaigas lauru lapas, tās var aizstāt ar rozmarīna vai citronu timiāna zariņiem.

Esam pieraduši gatavot gurķūdeni, taču tikpat foršs vai pat stilīgāks ir cukīni vai kabacītis. Tam piemīt tas pats svaigums, kas gurķim, bet ir citas garšas nianses. Savukārt laims nav tik skābs kā citrons, un laima miziņai ir nedaudz atšķirīga garšas nots.

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Zādzību skaits no mājām, birojiem un veikaliem pieaugs. Praktiski padomi īpašuma drošībai
9 stundas
LB
Laura Blumberga
Praktiski
Palīgā! Suns dārzā rok bedres. Kā to novērst?
10 stundas
ĀR
Ārija Rudlapa
Praktiski
Dārza darbi šai nedēļai
11 stundas

Lasītākie

LE
LETA
Latvijā
Premjers Kariņš: Ārkārtējo situāciju Latvijā plāno pagarināt par mēnesi 1
2 stundas
LE
LETA/LA.LV
Veselam
Pagājušā diennaktī Covid-19 nav izplatījusies jaunos novados: slimība skārusi 55 pašvaldības
1 stunda
LE
LETA
Veselam
Infektologs Dumpis: Mēs nevaram atļauties riskēt, kā to dara Vācija un Zviedrija
16 minūtes
LE
LETA
Latvijā
Koalīcija vienojas atbalstīt Covid-19 radītās krīzes skartos masu medijus
37 minūtes
LE
LETA
Ekonomika
Dīkstāves pabalsti izmaksāti 1386 uzņēmumu 6820 darbiniekiem
49 minūtes