Praktiski
Receptes

Cepti vistu stilbiņi ar rīsiem un dārzeņiem0

Foto-say7.info

Šis ēdiens ir no sērijas – ātri, viegli, garšīgi. Var izmantot jebkurus dārzeņus. Rīsus iepriekš nenovāra, jo, kamēr viss cepas, rīsi paspēj uzbriest.

Sastāvdaļas – 1 kg vistu stilbiņu, 200 g rīsu (sausu, nevārītu), 300 g ziedkāposta, 250 g tomātu, 250 g paprikas, puravs vai liels sīpols, sāls, pipari.

Pagatavošana.
Puravu vai sīpolu sagriež pusriņķīšos. Papriku atbrīvo no sēklām un sagriež strēmelītēs.
Tomātus sagriež nelielos gabaliņos, ziedkāpostu sadala rozetēs.
Cepamajā traukā ar padziļām malām kārto visus dārzeņus lielā mikslī, virsū uzber rīsus, visu pārlej ar 150–200 ml ūdens. Uzber sāli un piparus.
Pa virsu kārto vistas stilbiņus, tos pārkaisa ar sāli un pipariem.
Cepamo trauku pārklāj ar foliju un liek cepties 180 grādus karstā cepeškrāsnī 50–55 minūtes. Pēc tam foliju noņem nost un cep vēl 25–30 minūtes, visu ik pa laikam apmaisot.

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
ML
Māra Lapsa
Praktiski
Kāpēc nevar nopirkt 100% sviestu?
13 stundas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Divas dienas būs iespēja saņemt bezmaksas juridiskās konsultācijas
14 stundas
PL
Praktiskais Latvietis
Praktiski
Ieteicamās sējas dienas 2020. gadā
15 stundas

Lasītākie raksti

LE
LETA
Pasaulē
ES budžeta samits pagaidām beidzas ar strupceļu. Pirmie Latvijas komentāri
2 stundas
LE
LETA/LA.LV
Sports
Štelmahers: Visu izšķīra viens metiens
1 stunda
LE
LETA
Latvijā
Politologs komentē sešu biedru izstāšanos no “Gods kalpot Rīgai”
3 stundas
LA
LA.LV
Latvijā
Kad mājās atved traģēdija: Maijas stāsts, kuras bērni dzimuši Dānijā
5 stundas
AK
Atis Klimovičs
Pasaulē
Atis Klimovičs: Noziegums, ko nedrīkst aizmirst
3 stundas