Praktiski
Receptes

Ceptas reņģes tomātu un burkānu mērcē0

Foto: Anda Krauze

Sastāvdaļas

• 1 kg svaigu reņģu

• milti

• sāls

• eļļa

Marinādei

• 0,5 l tomātu mērces

• 1 glāze ūdens

• 1 burkāns

• 1 sīpols

• 1 lauru lapa

• malti melnie pipari

• cukurs

• sāls

Pagatavošana

Reņģes izķidā, nomazgā, liek bļodā un apsāla.

Burkānus sarīvē, sīpolus sagriež un apcep uz pannas nelielā eļļas daudzumā.

Tad pievieno ūdeni, lauru lapu, cukuru, melnos piparus un turpina sautēt kādas 15 minūtes.

Pieliek tomātu mērci un mirkli pasautē kopā ar pārējām marinādes sastāvdaļām, līdz burkāni mīksti.

Sagatavotās reņģes apviļā miltos, kam pievienots sāls un malti melnie pipari, un cep uz pannas eļļā no abām pusēm.

Kad zivis saceptas, traukā ielej nedaudz tomātu un burkānu mērces un kārto reņģes.

Tā liek kārtu kārtām, līdz zivis un mērce beigusies. Pēdējā kārtā jābūt mērcei.

Saistītie raksti
LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Aicina neuzķerties uz elektrības taupīšanas “brīnumierīču” reklāmām
1 diena
Inita Šteinberga
Praktiski
Kauleņkokiem patīk vējā
1 diena
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Mutē kūstoši šokolādes kēksiņi
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

RO
Regīna Olševska
Latvijā
Ramona Petraviča: Dosim iespēju cilvēkiem ar invaliditāti strādāt
Intervija 5 stundas
GN
Gints Narogs
Sports
Brāļi Šici: Veicām divus gandrīz ideālus braucienus
6 stundas
LE
LETA
Dabā
Svētdien debesis apmāksies, daudzviet gaidāms lietus 1
9 stundas
LE
LETA
Pasaulē
Zemestrīcē Turcijas austrumos vismaz 29 bojāgājušie, gandrīz 1500 ievainoti
3 stundas
LE
LETA
Latvijā
Kopš kiosku demontāžas sākšanas konstatēti deviņi jauni nelegālas cigarešu uzglabāšanas gadījumi Centrāltirgū 5
16 stundas