Praktiski
Receptes

Ceptas olas putu ligzdiņās – gardas brokastis0

Fantastiski maigas un gardas brokastis visai ģimenei. Olu skaits receptē atkarīgs no tā, cik cilvēkiem šis ēdiens tiks gatavots. Katrai porcijai vajadzīga viena ola.

Sastāvdaļas – 4 olas, 1/4 tējkarote sāls, 1/2 glāze rīvēta siera (vidēji ciets, viegli kūstošs siers, piemēram, mocarella ar parmezānu).

Pagatavošana.

Ļoti uzmanīgi olām atdala dzeltenumus no baltumiem. Katru dzeltenumu ieliek atsevišķā trauciņā.

Olu baltumus kopā ar sāli sakuļ stingrās putās. Lai baltumi kārtīgi sakultos, tajos nedrīkst būt dzeltenumu kriksīšu, bet traukiem un miksera lāpstiņām jābūt pilnīgi sausām. Labāk saputot istabas temperatūras baltumus.

Sieru sarīvē un uzmanīgi izlīdzina baltumiem pa visu virsmu.

Cepamajā pannā ieklāj cepampapīru, foliju vai speciālu silikona paliktnīti cepšanai. Virsū liek sakultos baltumus ar sieru ligzdas veidā.

Vidū katrai “ligzdiņai” liek pa vienam olas dzeltenumam.

Cep 230 grādu karstumā apmēram 6 minūtes.

Labu apetīti!

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
IK
Ilona Klovāne
Praktiski
Kas tie tādi – ozolzīļu ķirbji? Kā kopjami un lietojami?
2 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Sulīga, saldskāba ābolu-kanēļa plātsmaize ar kraukšķīgām drupačiņām…Bauda!
2 dienas
TS
TERĒZA SVEIKATE
Praktiski
Duļķainas, nedzidras acis dzīvniekam. Kā palīdzēt?
2 dienas

Lasītākie raksti

IP
Ilze Pētersone
Latvijā
“Sievietes manā dzīvē”. Siguldas Opermūzikas svētku dibinātājs Dainis Kalns 1
6 stundas
LE
LETA
Latvijā
“RNP liftu lietā” aizdomas par sadārdzinātiem liftu remontiem un izkrāptiem miljoniem eiro
5 stundas
LE
LETA
Sports
Ķibermanis ar Mikni atņem pasaules čempionāta bronzu vāciešiem
8 stundas
AT
Andris Tiļļa
Latvijā
Kādas bija medības padomju Latvijā 70. un 80. gados?
5 stundas
AL
Anda Līce
Latvijā
Anda Līce: Esam ar reformām nolādēti 4
8 stundas