Praktiski
Receptes

Burkānu un valriekstu kūka0

Foto – Anda Krauze

Recepti piedāvā kafejnīcas “Gardā pupa” īpašnieks un šefpavārs IMANTS DZELME.

Sastāvdaļas – burkāni, valrieksti, citrons, brūnais cukurs, sojas milti, olīveļļa, vaniļa, šokolādes skaidiņas, skābais krējums.

Pagatavošana.
Sarīvē burkānus (apm. 200 g), sasmalcina valriekstus.
Burkāniem pievieno garšvielas, sojas miltus, kas samīcīti olīveļļā, un riekstus. Samaisa viendabīgā masā.
Veidnē ieklāj cepamo papīru un ietauko malas. Ielej mīklu. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai un liek cepties. Cep ~ 40 minūtes.
Kūku pārlej ar skābo krējumu (piešķir pikantumu), kam pierīvēta citrona miziņa un pievienots cukurs.
Ieliek ledusskapī, lai sastingst, tad dekorē ar šokolādes skaidiņām.

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
IP
Inga Prūse
Praktiski
Kā pareizi sasaldēt malto gaļu? Turpmāk tu darīsi tikai tā!
6 stundas
TS
TERĒZA SVEIKATE
Praktiski
Vai sesks un mazs bērns var droši sadzīvot?
7 stundas
IS
INESE STANKEVICA
Praktiski
Bijušais vīrs ieķīlā un pazaudē dzīvokli. Tuvinieku pilnvarošana jāveic ar apdomu
7 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LE
LETA
Latvijā
NEPLP atļauj no marta LNT un “Kanālu 2” nomainīt ar “TV3 Life” un “TV3 Mini”
2 stundas
LE
LETA
Laukos
Putnu gripas dēļ aizliegts Eiropas Savienībā ievest putnu gaļu no Ukrainas
1 stunda
LE
LETA/LA.LV
Sports
NOSKATIES: Igaunis Tenaks pasaules čempiona titula aizstāvēšanu sāk ar pamatīgu kūleņošanu
18 minūtes
LE
LETA
Dabā
Sestdiena būs daļēji saulaina
1 stunda
LE
LETA
Pasaulē
Vācijā apšaudē nogalināti seši cilvēki
34 minūtes