Praktiski
Receptes

Burkānu un siera suflē – gards un sātīgs ēdiens0

Foto – Shutterstock

Sastāvdaļas
• 3 cepti burkāni
• 50 ml buljona
• 100 g cietā siera
• 2 olas
• sīpols
• 2 ēdamkarotes sviesta
• 2 ēdamkarotes kviešu miltu
• šķipsniņa maltu Kajennas un melno piparu
• ⅓–½ tējkarotes sāls
• sakapātas dilles dekorēšanai

Pagatavošana.
Ceptos burkānus nomizo un sagriež gabaliņos. Liek blenderī un kopā ar buljonu sajauc viendabīgā masā. Pannā izkausē sviestu, apcep tajā sakapātu sīpolu, tad pieber miltus, mazliet apcep un pieliek burkānu biezeni, abu veidu piparus un sāli, un, nepārtraukti maisot, uzkarsē. Atdzesē.

No olu dzeltenumiem atdala baltumus un saputo stingrās putās. Atdzisušai burkānu masai pievieno olu dzeltenumus, sieru un samaisa. Iecilā olu baltumus. Pilda nelielās veidnēs un cep iepriekš līdz +200 °C sakarsētā cepeškrāsnī 15–20 minūtes. Pasniedz siltu kopā ar dillēm vai citiem garšaugiem.

Masu var papildināt ar žāvētas gaļas vai desas gabaliņiem.

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
IK
Ilona Klovāne
Praktiski
Kas tie tādi – ozolzīļu ķirbji? Kā kopjami un lietojami?
2 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Sulīga, saldskāba ābolu-kanēļa plātsmaize ar kraukšķīgām drupačiņām…Bauda!
2 dienas
TS
TERĒZA SVEIKATE
Praktiski
Duļķainas, nedzidras acis dzīvniekam. Kā palīdzēt?
2 dienas

Lasītākie raksti

IP
Ilze Pētersone
Latvijā
“Sievietes manā dzīvē”. Siguldas Opermūzikas svētku dibinātājs Dainis Kalns 1
8 stundas
LE
LETA
Latvijā
“RNP liftu lietā” aizdomas par sadārdzinātiem liftu remontiem un izkrāptiem miljoniem eiro
7 stundas
LE
LETA
Sports
Ķibermanis ar Mikni atņem pasaules čempionāta bronzu vāciešiem
11 stundas
AT
Andris Tiļļa
Latvijā
Kādas bija medības padomju Latvijā 70. un 80. gados?
8 stundas
AL
Anda Līce
Latvijā
Anda Līce: Esam ar reformām nolādēti 4
11 stundas