Praktiski
Receptes

Sātīgais kāpostu pīrāgs ar sulīgu pildījumu0

Foto: Publicitātes foto

Brīvdienās noteikti ir vērts pagatavot sātīgu pīrāgu ar gardu, pašu gatavotu rauga mīklu. Gatavošanas laiks: 2-2,5 stundas (ietverot laiku mīklas rūgšanai).

Sastāvdaļas

 

Rauga mīklai

500 g kviešu miltu (200 g augstākā labuma, 300 g pilngraudu vai speltas kviešu miltu)

1 paciņa (11 g) presētā rauga

1 ēdamk. cukura

125 ml piena

2 ēdamk. rapšu eļļas

25 g izkausēta sviesta

šķipsniņa sāls

1 sakulta ola

 

Pildījumam

1 kg nelielos gabalos sagriezta galviņkāposta

2 lieli, sakapāti sīpoli

1 ēdamk. rapšu eļļas

50 g sviesta

4 cieti vārītas olas

sāls, pipari

Pagatavošana

1. Siltā pienā ieber cukuru, samaisa to un pievieno raugu. Trauku pārklāj ar dvieli un ļauj 5-10 minūtes pastāvēt, līdz uz piena virsmas parādās burbuļi.

2. Izkausē un nedaudz atdzesē sviestu. Pievieno sviestu rauga maisījumam, pielej eļļu, pieber sāli, pakāpeniski iesijā miltus un visu rūpīgi samaisa.

3. Ietauko lielu trauku ar eļļu, liek tajā mīklu, uzklāj traukam virsū pārtikas plēvi un atstāj uz 40-60 minūtēm siltā vietā.

4. Kad mīkla uzrūgusi, izņem to ārā no trauka un samīca, līdz mīkla kļūst gluda (ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz miltu).

5. Liek mīklu atpakaļ traukā, atkal pārklāj ar pārtikas plēvi un novieto siltumā uz 20-30 min.

6. Lielā, dziļā katlā apcep sīpolus līdz tie kļūst zeltaini.

7. Ceptajiem sīpoliem pievieno kāpostus, pieliek sviestu un visu cep vēl aptuveni 10 min.

8. Pieber sāli, katliņam uzliek vāku un sautē ~20 min, līdz kāposti ir mīksti un karamelizējušies (kāpostos esošie cukuri kopā ar sviestu sautējot veido ļoti īpašu, nedaudz saldenu garšu).

9. Kāpostu pildījumu nedaudz atdzesē.

10. Smalkos kubiņos sagriež vārītās olas, pievieno tās kāpostiem un visu samaisa kopā, pieberot piparus un sāli.

11. Sakarsē cepeškrāsni līdz 170 grādiem.

12. Ar sviestu nedaudz ietauko lielu cepamo trauku.

13. Rauga mīklu sadala divās daļās un izrullē katru ~5 mm biezumā.

Saistītie raksti

14. Liek vienu mīklas daļu traukā, uz tās virsū liek visu kāpostu pildījumu, ko pēc tam pārklāj ar otro mīklas daļu.

15. Apsmērē virsmu ar sakultu olu un liek sakarsētā krāsnī cepties 35-40 minūtes. Pasniedz siltu.

 

Recepti piedāvā pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Aicina neuzķerties uz elektrības taupīšanas “brīnumierīču” reklāmām
1 diena
Inita Šteinberga
Praktiski
Kauleņkokiem patīk vējā
1 diena
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Mutē kūstoši šokolādes kēksiņi
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

RO
Regīna Olševska
Latvijā
Ramona Petraviča: Dosim iespēju cilvēkiem ar invaliditāti strādāt
Intervija 5 stundas
GN
Gints Narogs
Sports
Brāļi Šici: Veicām divus gandrīz ideālus braucienus
6 stundas
LE
LETA
Dabā
Svētdien debesis apmāksies, daudzviet gaidāms lietus 1
9 stundas
LE
LETA
Pasaulē
Zemestrīcē Turcijas austrumos vismaz 29 bojāgājušie, gandrīz 1500 ievainoti
3 stundas
LE
LETA
Latvijā
Kopš kiosku demontāžas sākšanas konstatēti deviņi jauni nelegālas cigarešu uzglabāšanas gadījumi Centrāltirgū 5
15 stundas