Praktiski
Receptes

Biezpiena sacepums ar ogām. Siera kūka lauku stilā!0

Foto Pexels.com

Piedāvājam ekonomisku un diētisku siera kūkas alternatīvu – biezpiena sacepumu ar ogām. Vasaras svaigumu receptei piešķir ogas – ķirši, ērkšķogas, avenes, jāņogas vai upenes. Sastāvdaļas vienkāršas, bet garša – burvīga!

Sacepums ar ērkšķogām izdodas īpaši maigs un gaisīgs, to var celt galdā gan siltu, gan atdzesētu, ar svaigām ogām vai krējuma mērci.

Sviests cepamformas ieziešanai

1. Biezpienu izberž caur sietiņu.
2. Pievieno sakultas olas, cukuru, vaniļas cukuru, sodu un visu kārtīgi sajauc.
3. Pakāpeniski iesijā mannu un miltus, sajauc viendabīgā masā.
4. Noliek ievilkties uz 15 minūtēm.
5. Formu ieziež ar sviestu, liek uz tās biezpiena masu, izlīdzina.
6. Ērkšķogas notīra, nomazgā, nosusina, liek uz biezpiena tā, lai iegrimtu masā.
7. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 30-35 minūtes.
8. Izņem formu no cepeškrāsns, ļauj nedaudz atdzist, uzmanīgi izceļ uz šķīvja.
9. Rotā ar svaigām ogām, pūdercukuru, piparmētru lapiņām, sagriež gabaliņos un pasniedz.

Saistītie raksti
LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Paštaisīta karameļu – šokolādes granola tiem, kam apnikušas sviestmaizes un putra
11 stundas
AS
Anna Skariņa
Praktiski
Ko pilsētnieki var mācīties no lauku ļaudīm
12 stundas
LB
Laura Blumberga
Praktiski
Vai mājdzīvnieki var pārnēsāt Covid-19?
13 stundas

Lasītākie

IK
Ilze Kuzmina
Latvijā
Skolas paliks slēgtas. Kā pagāja pirmā attālināto mācību nedēļa?
1 stunda
LE
LETA
Latvijā
Skolēnus no trūcīgajām ģimenēm nodrošinās ar pusdienām
2 stundas
LA
LA.LV
Veselam
VIDEO. Karantīnā atrodas 17 Ogres slimnīcas darbinieki
21 minūtes
OZ
Olafs Zvejnieks
Ekonomika
“Vai man jāiet uz banku izņemt savi ietaupījumi?” Pirmajā mirklī prātā nāk atbilde, ka ne
2 stundas
LE
LETA
Latvijā
Rīt stāsies spēkā stingrākās sociālās distancēšanās prasības
5 stundas