Praktiski
Receptes

Baklažāns – eksperimentēšanas vērts dārzenis virtuvē0

Foto – Shutterstock

Baklažāns ir skaists, tumši violets dārzenis. Tā dzimtene gan ir pie Vidusjūras, bet pamazām tas ieņem savu vietu uz latviešu galda. Dārzenis ir eksperimentēšanas vērts.

Pirms gatavošanas baklažāna šķēles jāapkaisa ar sāli, mazliet jāpatur un jānosusina, jo pusgatavi vai pārauguši dārzeņi mēdz būt sīvi, taču kādam baklažāna rūgtums varbūt patīk.

• Labas kvalitātes baklažāns ir gluds, spīdīgs un stingrs. Ja ir nedaudz iebojājies vai piespiežot ir mīksts, tas jau ir zaudējis savas lieliskās īpašības.

• Kātiņam jābūt sausam un stingram, tas nedrīkst būt gaļīgs, brūns vai notrūcis.

• Ideāls ir 15–20 cm garš baklažāns. Lielajiem ir vairāk sēklu, kas dod sīvo un aso garšu. Tāds ilgāk jāpatur, ar sāli apkaisīts.

• Sīvumu noņem cepšana eļļā. Lieko eļļu nosusina ar papīra dvieli.

• Vislabāk baklažāns sader ar jēra gaļu.

• Baklažānam piestāv fetas un kazas siers, kā arī mocarella.

• No garšvielām baklažānu ēdieniem ieteicams pievienot baziliku. Lieliski iederas arī raudene (oregano) un timiāns.

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
IK
Ilona Klovāne
Praktiski
Dārzniece: īrisi nav jālutina!
1 diena
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Gardām un neparastām vakariņām šefpavāra recepte: biezpiena klimpas 2
2 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
VIDEO. Fotogrāfs no Latvijas nofilmē retu video: Garkalnes pludmales smiltīs rotaļājas lapsēni
2 dienas

Lasītākie

LA
LA.LV
Latvijā
“Man kā prokuroram nav saprotams, kā var nonākt līdz tādam rezultātam!” Meisters par Zolitūdes traģēdiju
51 minūtes
ML
Māra Lapsa
Praktiski
“Kad iegādājos Paduri, viss šķita ļoti rožaini!” Kā Jānis no rīdzinieka par muižkungu kļuva
1 stunda
MZ
Māris Zanders
Latvijā
Māris Zanders: “Te nu mēs esam – vairāku mēnešu garumā saspiestā atspere atsprāga!” 1
7 stundas
ZB
Zigmunds Bekmanis
Laukos
Kultūra, īsta garša un vēsture. Meklējot Latgales sirsnības noslēpumu
2 stundas
LE
LETA
Veselam
Vīrusa izplatība neaprobežojas tikai Pierīgā. Covid-19 “ielauzies” jaunā novadā
7 stundas