Praktiski
Receptes

Auzu pārslu smūtijs veselīgām un sātīgām brokastīm0

Foto – Anda Krauze

Samantas Tīnas Poļakovas saspringtais dzīves ritms un profesija stingri pieprasa, lai ēdiens būtu viegli un ātri pagatavojams, un galvenais – veselīgs! Dziedātāja katru rītu sāk ar garšīgo auzu pārslu smūtiju: “Galvenais ir brokastis, un, ja no rīta esmu izdzērusi šo smūtiju, zinu, ka būs enerģija visai dienai – iemetu blenderī sastāvdaļas, un pati tikmēr ieeju dušā. Ēst veselīgi ir ļoti svarīgi – es daudz sportoju, tādēļ nevaru atļauties ēst to, kas pagadās. Manuprāt, tieši mums, sievietēm, būtu ļoti jāseko līdzi tam, no kā pārtiekam.” Samanta uzreiz atzīstas, ka galvenais ēst gatavotājs mājās ir draugs, kuram tas lieliski padodas, taču ir reizes, kad arī viņai pašai rodas vēlme pašiverēties pa virtuvi.

Auzu pārslu smūtijs

Sastāvdaļas – banāns, auzu pārslas, zemesriekstu sviests, mandeles, mandeļu piens, kanēlis.

Pagatavošana.
• Blenderī liek vienu sagrieztu banānu.
• Pievieno saujiņu auzu pārslu, karoti zemesriekstu sviesta.
• Pieber mandeles (vai citus riekstus pēc izvēles) un pielej mandeļu pienu (var arī sojas pienu).
• Pievieno šķipsniņu kanēļa un visu sablenderē.

Samanta Tīna
Foto – Valts Kleins
LA.lv
IK
Ilona Klovāne
Praktiski
Kas tie tādi – ozolzīļu ķirbji? Kā kopjami un lietojami?
2 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Sulīga, saldskāba ābolu-kanēļa plātsmaize ar kraukšķīgām drupačiņām…Bauda!
2 dienas
TS
TERĒZA SVEIKATE
Praktiski
Duļķainas, nedzidras acis dzīvniekam. Kā palīdzēt?
2 dienas

Lasītākie raksti

IP
Ilze Pētersone
Latvijā
“Sievietes manā dzīvē”. Siguldas Opermūzikas svētku dibinātājs Dainis Kalns 1
8 stundas
LE
LETA
Latvijā
“RNP liftu lietā” aizdomas par sadārdzinātiem liftu remontiem un izkrāptiem miljoniem eiro
7 stundas
LE
LETA
Sports
Ķibermanis ar Mikni atņem pasaules čempionāta bronzu vāciešiem
10 stundas
AT
Andris Tiļļa
Latvijā
Kādas bija medības padomju Latvijā 70. un 80. gados?
7 stundas
AL
Anda Līce
Latvijā
Anda Līce: Esam ar reformām nolādēti 4
10 stundas