Praktiski
Receptes

Atvēsina un atspirdzina – diētiski zaļie lapu salāti ar kefīru0

Foto – Liliya Kandrashevich/Shutterstock

Kefīrs ir brīnišķīgs skābpiena produkts, ar ko veldzēt slāpes vasaras karstajās dienās. No kefīra iesaka gatavot zaļos veselības kokteiļus, vieglas zupas un dažādus zaļos salātus.

Kefīrs ne tikai labvēlīgi ietekmē zarnu trakta mikrofloru, bet arī stiprina kaulus, jo ir lielisks olbaltumvielu un kalcija avots. Tas veldzē slāpes, uzlabo imūnsistēmas spēju pretoties slimībām, pazemina holesterīna līmeni asinīs. Karstās dienās, kad slāpst, saldo limonāžu, kvasu, veselības dzērienu vai sulu vietā daudz prātīgāk izvēlēties glāzi vēsa kefīra – efekts ir pārliecinošs! No kefīra var pagatavot arī dažādus vieglus vasaras ēdienus.

Diētiski zaļie lapu salāti

(3–4 porcijas)

100 ml kefīra

galviņa lapu salātu

gurķis

sauja spinātu

3 ēdamkarotes sakapātu diļļu

3 ēdamkarotes sakapātu lociņu

2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu lapiņu

tējkarote mārrutku

Lapu salātus un spinātu lapiņas nomazgā un nosusina salātu žāvētājā. Pēc tam saplucina ar rokām vai sagriež ar nazi. Gurķi sīki sagriež. Kefīru samaisa ar mārrutkiem. Salātu bļodā liek visas sastāvdaļas un pārlej ar kefīru.

Mārrutki dod asumiņu un labu garšas akcentu, nav nepieciešams ne sāls, ne skābais krējums. Salāti iznāk diētiski, lieliski piemēroti karstām dienām.

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
IK
Ilona Klovāne
Praktiski
Dārzniece: īrisi nav jālutina!
1 diena
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Gardām un neparastām vakariņām šefpavāra recepte: biezpiena klimpas 2
2 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
VIDEO. Fotogrāfs no Latvijas nofilmē retu video: Garkalnes pludmales smiltīs rotaļājas lapsēni
2 dienas

Lasītākie

LA
LA.LV
Latvijā
“Man kā prokuroram nav saprotams, kā var nonākt līdz tādam rezultātam!” Meisters par Zolitūdes traģēdiju
37 minūtes
ML
Māra Lapsa
Praktiski
“Kad iegādājos Paduri, viss šķita ļoti rožaini!” Kā Jānis no rīdzinieka par muižkungu kļuva
1 stunda
MZ
Māris Zanders
Latvijā
Māris Zanders: “Te nu mēs esam – vairāku mēnešu garumā saspiestā atspere atsprāga!” 1
6 stundas
ZB
Zigmunds Bekmanis
Laukos
Kultūra, īsta garša un vēsture. Meklējot Latgales sirsnības noslēpumu
2 stundas
LE
LETA
Veselam
Vīrusa izplatība neaprobežojas tikai Pierīgā. Covid-19 “ielauzies” jaunā novadā
7 stundas