Praktiski
Receptes

Ābolkūka brīvdienu cienastam. Vienkārša un garda recepte!0

Sastāvdaļas
4 glāzes miltu,
6 olas,
200 g margarīna vai sviesta,
2 glāzes cukura,
6 ēdamkarotes piena,
2 kg ābolu (antonovku),
1/2 paciņas cepamā pulvera vai 1 tējkarote dzeramās sodas.

Pagatavošana.

Ābolus nomizo, pārgriež gareniski četrās vai sešās daļās un sajauc ar pusi cukura.

Margarīnu saputo ar cukuru, pievieno olu dzeltenumus un pienu, kurā iejaukts cepamais pulveris vai dzeramā soda.

Iesijā miltus un visu labi sajauc. Viegli iecilā saputotus olu baltumus. Veidni izklāj ar pergamenta papīru, liek mīklu un vienādi izlīdzina.

Sacukurotās ābolu šķēlītes gareniski iespiež mīklā līdz pat veidnes dibenam.

Pārlej ar sulu, kas atlikusi no āboliem un cukura. Cep karstā krāsnī apmēram stundu.

Gatavu caur sietiņu apkaisa ar pūdercukuru.

Saistītie raksti
LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Zādzību skaits no mājām, birojiem un veikaliem pieaugs. Praktiski padomi īpašuma drošībai
10 stundas
LB
Laura Blumberga
Praktiski
Palīgā! Suns dārzā rok bedres. Kā to novērst?
11 stundas
ĀR
Ārija Rudlapa
Praktiski
Dārza darbi šai nedēļai
12 stundas

Lasītākie

LL
LETA, LA.lv
Latvijā
Premjers Kariņš: Ārkārtējo situāciju Latvijā plāno pagarināt par mēnesi 1
3 stundas
LE
LETA/LA.LV
Veselam
Pagājušā diennaktī Covid-19 nav izplatījusies jaunos novados: slimība skārusi 55 pašvaldības
2 stundas
LE
LETA
Veselam
Infektologs Dumpis: Mēs nevaram atļauties riskēt, kā to dara Vācija un Zviedrija
1 stunda
LE
LETA/LA.LV
Latvijā
Koalīcija vienojas atbalstīt Covid-19 radītās krīzes skartos masu medijus
1 stunda
LE
LETA
Sports
LOK vēršas Valsts policijā par nesankcionēta tenisa turnīra rīkošanu
59 minūtes