Praktiski
Receptes

8 virtuves gudrības. Iesaka lasītāja0

Foto: Fotolia

No saimnieces Litas vēstules redakcijai.

• Lai milti neveidotu kunkuļus, tos ieteicams nevis iemaisīt, bet gan iesijāt mērcē vai pankūku mīklā.

• Produktus var ātri un ērti apviļāt miltos, ja polietilēna maisiņā ieber miltus, ieliek tur produktus un maisiņu stipri sakrata.

• Kūkām un cepumiem bieži vien nepieciešama citrona miziņa. Ja to norīvē, auglis ātri sažūst. Lai nekas nezustu, citronam izspiež sulu, ielej trauciņos, kas paredzēti ledus gabaliņu sasaldēšanai, un liek saldētavā. Sulas kubiciņus pēc tam var izmantot kokteiļiem vai ledus tējai.

• Medus burkā nedrīkst atstāt karoti vai nazi, jo medus sastāvā esošās skābes saskarē ar metālu noārdās.

• Raugs ilgāk saglabājas, ja to cieši saspiež un sapilda glāzē, aizņemot pusi no tilpuma. Glāzi pēc tam apgāž un novieto uz šķīvja ar ūdeni.

• Raugu var arī sasmalcināt un izkaltēt: vasarā – saulē, ziemā – uz plīts vai radiatoriem. Pirms lietošanas iemērc siltā pienā vai ūdenī.

• Ja majonēze ir par biezu, to atšķaida ar citrona sulu.

• Lai biezpienu padarītu mazāk skābu, to samaisa ar litru svaiga piena. Pēc stundas biezpienu notecina ar marli izklātā caurdurī un pāris stundu noliek zem sloga.

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
IK
Ilona Klovāne
Praktiski
Dārzniece: īrisi nav jālutina!
1 diena
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Gardām un neparastām vakariņām šefpavāra recepte: biezpiena klimpas 2
2 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
VIDEO. Fotogrāfs no Latvijas nofilmē retu video: Garkalnes pludmales smiltīs rotaļājas lapsēni
2 dienas

Lasītākie

LA
LA.LV
Latvijā
“Man kā prokuroram nav saprotams, kā var nonākt līdz tādam rezultātam!” Meisters par Zolitūdes traģēdiju
1 stunda
ML
Māra Lapsa
Praktiski
“Kad iegādājos Paduri, viss šķita ļoti rožaini!” Kā Jānis no rīdzinieka par muižkungu kļuva
2 stundas
MZ
Māris Zanders
Latvijā
Māris Zanders: “Te nu mēs esam – vairāku mēnešu garumā saspiestā atspere atsprāga!” 1
7 stundas
ZB
Zigmunds Bekmanis
Laukos
Kultūra, īsta garša un vēsture. Meklējot Latgales sirsnības noslēpumu
2 stundas
LE
LETA
Veselam
Vīrusa izplatība neaprobežojas tikai Pierīgā. Covid-19 “ielauzies” jaunā novadā
7 stundas