Praktiski
Receptes

7 gardi deserti krūzītēs. Gatavi piecās minūtes!0

Braunijs “Trīs šokolādes”


Ātri pagatavojami, gardi deserti jeb tortītes no mikroviļņu krāsns būs neatvairāms kārdinājums ikvienam saldumu cienītājam. Smaržīgu desertu iespējams pagatavot kaut dienas vidū, ja vien pie rokas ir dažas vienkāršas sastāvdaļas un mikroviļņu krāsns.

Recepšu autore ir kulinārijas dizainere Lēne Knudsena, tāpēc pats par sevi saprotams, ka viņas piedāvātās receptes arī izskatās ļoti pievilcīgi.

Braunijs “Trīs šokolādes”

Sastāvdaļas
• 30 g sviesta
• 1 ola
• 4 ēdamkarotes pūdercukura
• 6 ēdamkarotes kviešu miltu
• 2 ēdamkarotes kakao pulvera
• ½ tējkarotes cepamā pulvera
• 1 ēdamkarotes saldā krējuma
• 2 ēdamkarotes šokolādes čipsu
• 2 ēdamkarotes grauzdētu riekstu.

Pagatavošana
Sviestu izkausē bļodiņā. Režīms 800 vati uz 20 sekundēm.

Krūzītē iesit olu, pievieno cukuru, kausētu sviestu, miltus, kakao, cepamo pulveri, saldo krējumu un šokolādes čipsus. Kārtīgi samaisa.

Cep mikroviļņu krāsnī 80 sekundes (800 vati).

Baltā šokolāde ar avenēm

Sastāvdaļas
• 30 g sviesta
• 30 г baltās šokolādes
• 1 ola
• 2 ēdamkarotes pūdercukura
• 5 ēdamkarotes kviešu miltu
• ½ tējkarote cepampulvera
• ½ tējkarote zaļās tējas
Pildījumam un rotāšanai
• 5 svaigas avenes

Pagatavošana
Krūzītē: izkausē sviestu un šokolādi, ieliekot mikroviļņu krāsnī uz 30 sekundēm (800 vati).

Sakuļ maisījumu, līdz izveidojas viendabīga masa, pēc tam nedaudz atdzesē. Sakuļ olu, cukuru, miltus, cepamo pulveri un zaļo tēju. Četras avenes iespiež maisījumā.

Gatavo mikroviļņu krāsnī 100 sekundes (800 vatos).

Rotā ar atlikušo avenīti. Ļauj atdzist minūti pirms ēšanas.

Ābolu šarlotīte ar kanēli

Sastāvdaļas
• ½ ābola notīra un sagriež kubiņos
• 1 tējkarote citrona sulas
• 1 tējkarote vaniļas cukura
• 1 šķipsniņa malta kanēļa
• 1 ēdamkarote ūdens

Drumstalām:
• 15 g viegli sālīta sviesta
• 1 ēdamkarote auzu pārslu
• 2 ēdamkarote cukurniedru cukura
• 2 sasmalcinātas mandeles

Pagatavošana
Sajauc atdzesētu sviestu, auzu pārslas, miltus, cukuru un mandeles.

Krūzītē sajauc ābolu, citrona sulu, vaniļas cukuru, kanēli un ūdeni.

Cep mikroviļņu krāsnī trīs minūtes (800 vati).

Virsū uzkaisa drumstalas un atkal liek mikroviļņu krāsnī uz 2,5 minūtēm (800 vati).

Dzērvenes baltajā šokolādē

Sastāvdaļas
• 15 g viegli sālīta sviesta
• 1,5 ēdamkarotes brūnā cukura
• 0,5 tējkarotes vaniļas cukura
• 1 olas dzeltenums
• 4 ēdamkarotes kviešu miltu
• 1 ēdamkarote kaltētu dzērveņu
• 2 kubiņi baltās šokolādes.

Pagatavošana
Krūzītē izkausē sviestu, 20 sekundes, 800 vati.
Saberž brūno cukuru ar vaniļu, pievieno olas dzeltenumu, miltus, pusi dzērveņu un pusi porcijas baltās šokolādes, kas sarīvēta uz rīves.

Pievieno atlikušās dzērvenes un balto šokolādi, pārkaisot maisījumam.

Gatavo mikroviļņu krāsnī vienu minūti (800 vati).

Piena šokolādes klasika

Sastāvdaļas
• 30 g sviesta
• 30 g piena šokolādes
• 1 ola
• 2 ēdamkarotes pūdercukura
• 1,5 tējkarotes vaniļas cukura
• 4,5 ēdamkarotes kviešu miltu
• 0,5 tējkarotes cepamā pulvera

Pagatavošana
Krūzītē izkausē sviestu un šokolādi, ieliekot mikroviļņu krāsnī uz 30-40 sekundēm (800 vati).

Sakuļ maisījumu, līdz iegūta viendabīga masa, pēc tam nedaudz atdzesē. Sakuļ olu, cukuru, vaniļas cukuru, miltus un cepamo pulveri.

Gatavo mikroviļņu krāsnī 80 sekundes (800 vati).

Pirms pasniegšanas atdzesē.


Deserts ar cepumiem

Sastāvdaļas
• 30 g sviesta
• 15 g piena šokolādes
• 1 ola
• 2 ēdamkarotes saldā krējuma
• 1,5 tējkarotes vaniļas cukura
• 4,5 ēdamkarotes kviešu miltu
• 0,5 tējkarotes cepamā pulvera

Pagatavošana
Dekorēšanai salauza cepumus.

Krūzītē izkausē sviestu un šokolādi, liekot mikroviļņu krāsnī uz 30-40 sekundēm (800 vati).

Sakuļ maisījumu viendabīgā masā, pēc tam nedaudz atdzesē. Iesit olu, pievieno cukuru, vaniļas cukuru, miltus un cepamo pulveri.

Gatavo mikroviļņu krāsnī 90 sekundes (800 vati).

Pirms pasniegšanas atdzesē un dekorē ar salauzītiem cepumiem.

Zemesriekstu gardums

Sastāvdaļas
30 g sviesta
30 g tumšās šokolādes
1 ola
1 ēdamkarote brūnā cukura
1,5 tējkarote zemesriekstu sviesta
1,5 tējkarotes vaniļas cukura
5 ēdamkarotes kviešu miltu
0,5 tējkarotes cepamā pulvera
Pildījumam un dekorēšanai
• 1 tējkarote zemesriekstu sviesta
• 1 tējkarote šokolādes

Pagatavošana
Krūzītē izkausē sviestu un šokolādi, liekot mikroviļņu krāsnī uz 30-40 sekundēm (800 vati).

Sakuļ maisījumu, līdz iegūta viendabīga masa, pēc tam nedaudz atdzesē.

Sakuļ zemesriekstu sviestu, olu, cukuru, vaniļas cukuru, miltus un cepamo pulveri.

Gatavo mikroviļņu krāsnī 50 sekundes (800 vati).

Pildījumam karsē sviestu un šokolādi 40 sekundes.

Dekorē ar šokolādes pilieniem. Ļauj atdzist minūti pirms ēšanas.

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Zādzību skaits no mājām, birojiem un veikaliem pieaugs. Praktiski padomi īpašuma drošībai
11 stundas
LB
Laura Blumberga
Praktiski
Palīgā! Suns dārzā rok bedres. Kā to novērst?
12 stundas
ĀR
Ārija Rudlapa
Praktiski
Dārza darbi šai nedēļai
13 stundas

Lasītākie

IK
Ilze Kuzmina
Latvijā
Skolēni eksāmenus nevar kārtot stikla būrī… Vai notiks centralizētie eksāmeni?
18 minūtes
LL
LETA, LA.lv
Latvijā
Premjers Kariņš: Ārkārtējo situāciju Latvijā plāno pagarināt par mēnesi 1
4 stundas
LE
LETA
Sports
LOK vēršas Valsts policijā par nesankcionēta tenisa turnīra rīkošanu
1 stunda
LE
LETA/LA.LV
Veselam
Pagājušā diennaktī Covid-19 nav izplatījusies jaunos novados: slimība skārusi 55 pašvaldības
3 stundas
LE
LETA
Veselam
Infektologs Dumpis: Mēs nevaram atļauties riskēt, kā to dara Vācija un Zviedrija
2 stundas