Praktiski
Receptes

7 fakti par pārslām + 2 burvīgu cepumiņu receptes0

Publicitātes foto

1. Kas ir pārslas?
Pārslas ir attīrīti un saplacināti graudaugi. Pārslas tiek ražotas, lai atvieglotu graudaugu ēdienu pagatavošanu – padarītu to ātrāku un vienkāršāku. Tajā pašā laikā tās satur visas graudā esošās vērtīgās vielas.

2. Kā tās top?
Pārslu ražošanas process sākas ar graudu pieņemšanu un uzglabāšanu. Tam seko to attīrīšana un lobīšana. Nākamais solis pārslu tapšanā ir pārslošana, kas sevī ietver magnētisko attīrīšanu un attīrīšanu ar gaisa palīdzību, tvaicēšanu, saspiešanu, žāvēšanu, dzesēšanu un gatavo pārslu attīrīšana. Pēc tam seko pārslu maisīšana, ja top vairāku pārslu apvienojums. Nobeigumā – iepakošana.

3. Kādas pārslas ražo “Dobeles dzirnavnieks”?
Pārslu ražotnē patlaban top jau 13 produkti. Pilngraudu auzu pārslas, ātri vārāmās auzu pārslas, rudzu, kviešu, miežu, rīsu, griķu pārslas, kā arī trīs, četru un piecu graudu pārslu maisījumi ir sertificēti atbilstoši Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmai “Kvalitatīvs produkts” (rīsu un griķu pārslām ir piešķirta “Bordo karotīte”, pārējām pārslām – “Zaļā karotīte”). Jaunajā ražotnē top arī 3 ekoloģiski produkti – eko pilngraudu auzu pārslas, eko ātri vārāmās auzu pārslas un eko griķu pārslas.

4. Kāpēc produktu klāstā ir arī ekoloģiskās pārslas?
Dobeles dzirnavnieks” seko līdzi cilvēku vēlmēm un vajadzībām, tāpēc produktu klāstā iekļauti arī ekoloģiski produkti.

5. No kurienes nāk izejvielas “Dobeles dzirnavnieka” pārslu ražošanai?
Iespēju robežās visas izejvielas tiek iepirktas no Latvijas zemniekiem. Uzņēmums izejvielas importē tikai gadījumos, kad nepieciešamā izejviela Latvijā nav pieejama vajadzīgajā kvalitātē vai kvantitātē.

6. Kāpēc pārslas kļūst arvien aktuālākas?
Pirmkārt, veselīgas ēšanas kontekstā graudaugi kopumā kļūst arvien populārāki un cilvēki tos labprāt iekļauj savā ēdienkartē. Otrkārt, cilvēki ikdienā ir steidzīgi, vēlas ātri pagatavot maltītes, un pārslas lieliski atbilst šai vajadzībai. Tās sniedz iespēju ātrāk pagatavot to pašu veselīgo graudu, kas neplacināts būtu jāvāra pat stundu.

7. Ar ko “Dobeles dzirnavnieka” pārslas atšķiras no citu ražotāju pārslām?
Galvenokārt ar to, ka uzņēmums izmanto ražošanā vietējās izejvielas. Atšķirības zīme ir arī košais dizains un ļoti ērti lietojamā kārba, kas ražota no dabīga materiāla – augstas kvalitātes kartona.

Lasi tālāk un uzzini 2 gardu auzu pārslu cepumiņu receptes!

1.Auzu cepumi ar cieto sieru
Sastāvdaļas –
500 g “Dobeles dzirnavnieka” ātri vārāmo auzu pārslu
300 g miltu
5 g cepamā pulvera
125 g cietā siera (Parmesan vai cits)
sāls – pēc garšas
25 ml olīveļļas
300 g sviesta.

Pagatavošana.
Visas sastāvdaļas sajauc viendabīgā masā, veido vajadzīgo formu un un cep krāsnī 180 grādu karstumā apm. 15 min vai kamēr cepumi gatavi.

Publicitātes foto

2.Saldie auzu pārslu cepumi
Sastāvdaļas –
2 glāzes “Dobeles dzirnavnieka” pilngraudu auzu pārslu
1 glāze cukura
1 glāze miltu
1 glāze sviesta
2 olas
sāls
40 g smalki sagrieztas baltās šokolādes
pēc izvēles – kaltētas dzērvenes, rieksti, sukādes

Pagatavošana.
Visas sastāvdaļas sajauc viendabīgā masā, veido vajadzīgo formu un un cep krāsnī 180 grādu karstumā apm. 15 min vai kamēr cepumi gatavi.

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
IK
Ilona Klovāne
Praktiski
Kas tie tādi – ozolzīļu ķirbji? Kā kopjami un lietojami?
2 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Sulīga, saldskāba ābolu-kanēļa plātsmaize ar kraukšķīgām drupačiņām…Bauda!
2 dienas
TS
TERĒZA SVEIKATE
Praktiski
Duļķainas, nedzidras acis dzīvniekam. Kā palīdzēt?
2 dienas

Lasītākie raksti

IP
Ilze Pētersone
Latvijā
“Sievietes manā dzīvē”. Siguldas Opermūzikas svētku dibinātājs Dainis Kalns 1
7 stundas
LE
LETA
Latvijā
“RNP liftu lietā” aizdomas par sadārdzinātiem liftu remontiem un izkrāptiem miljoniem eiro
6 stundas
LE
LETA
Sports
Ķibermanis ar Mikni atņem pasaules čempionāta bronzu vāciešiem
9 stundas
AT
Andris Tiļļa
Latvijā
Kādas bija medības padomju Latvijā 70. un 80. gados?
6 stundas
AL
Anda Līce
Latvijā
Anda Līce: Esam ar reformām nolādēti 4
9 stundas