Praktiski
Receptes

3 gardas receptes ar kabačiem0


Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls
Foto: PantherMedia/SCANPIX/LETA

Svaigu dārzeņu salāti ar kabačiem

Mazu (10 cm) kabacīti sarīvē. Klāt pierīvē ābolu un burkānu. Pievieno sakapātus lociņus un dilles. Sajauc ar olīveļļas un citrona sulas maisījumu.

Kabaču ripiņas ar sieru

Nelielu kabaci sagriež 2 cm biezās ripiņās, apviļā sakultā olā un liek uz pannas eļļā cepties. Kad viena puse gaiši brūna, ripiņu apgriež, virsū liek Krievijas, Holandes vai cita labi kūstoša siera šķēli, pannai uzliek vāku un vēl brīdi pacep. Pirms pasniegšanas katru ripiņu pārkaisa ar sakapātām dillēm.

Kabaču biezzupa

Nomizo vienu vidēju kabaci un dažus kartupeļus, sagriež kubiņos. Ber katlā ar aptuveni 200 ml ūdens un vāra, līdz dārzeņi mīksti. Pievieno garšvielas vai pāris buljona kubiņus. Visu sablenderē, pievieno kausēto sieru. Pēc tam pielej vēl 200 ml iepriekš uzvārīta, karsta ūdens. Zupu karsē līdz pirmajam burbulim. Pasniedz kopā ar maizes grauzdiņiem.

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
IK
Ilona Klovāne
Praktiski
Dārzniece: īrisi nav jālutina!
1 diena
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Gardām un neparastām vakariņām šefpavāra recepte: biezpiena klimpas 2
2 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
VIDEO. Fotogrāfs no Latvijas nofilmē retu video: Garkalnes pludmales smiltīs rotaļājas lapsēni
2 dienas

Lasītākie

LA
LA.LV
Latvijā
“Man kā prokuroram nav saprotams, kā var nonākt līdz tādam rezultātam!” Meisters par Zolitūdes traģēdiju
49 minūtes
ML
Māra Lapsa
Praktiski
“Kad iegādājos Paduri, viss šķita ļoti rožaini!” Kā Jānis no rīdzinieka par muižkungu kļuva
1 stunda
MZ
Māris Zanders
Latvijā
Māris Zanders: “Te nu mēs esam – vairāku mēnešu garumā saspiestā atspere atsprāga!” 1
7 stundas
ZB
Zigmunds Bekmanis
Laukos
Kultūra, īsta garša un vēsture. Meklējot Latgales sirsnības noslēpumu
2 stundas
LE
LETA
Veselam
Vīrusa izplatība neaprobežojas tikai Pierīgā. Covid-19 “ielauzies” jaunā novadā
7 stundas