Praktiski
Receptes

Zupa Austrumu toņos ar uzkodām tempuras mīklā0

PAGATAVOŠANA

Sagriež salmiņos cukīni, selerijas sakni un papriku, sašķēlē tomātu. Uzkarsē litru ūdens, pievieno kokospienu, Miso pastu, Tom Yum maisījumu, jūraszāli. Pievieno dārzeņus un kaltētas sēnes vai sagrieztus šampinjonus. Vāra aptuveni 5 minūtes. Zupa ir gatava!

Tempuras miltus ieber bļodā, pievieno sāli, pamazām lej klāt aukstu gāzētu minerālūdeni un maisa ar slotiņu, kamēr iegūst pabiezu mīklu – kā pankūkām. Uzkarsē eļļu. Ķīnas kāposta lapas sagriež strēmelēs, mērc mīklā un apcep karstajā eļļā, kamēr aprauj un veidojas kraukšķīga mīklas garoziņa. Tāpat rīkojas ar pētersīļiem. Uzliek uz papīra salvetes, lai notek liekā eļļa.

Katrā šķīvī iegriež spinātus, virsū lej karsto zupu. Pasniedz kopā ar uzkodu.

Pavāres piebilde

Šādu zupu var pagatavot nepilnās desmit minūtēs.

Īpašo garšu piešķir Austrumu virtuvei raksturīgie produkti – jūraszāle, Miso pasta un kokospiens. Kokospienu iespējams nopirkt ne tikai kārbā, bet arī pulverī, ko pievieno, vārot zupu.

Tempura ir populāra japāņu uzkoda. Panētiem un eļļā apceptiem dārzeņiem ir plāna un kraukšķīga garoziņa. Tempuras mīklā var apcept garneles, sēnes, stiebriņos sagrieztus dārzeņus, tofu sieru. Tempuru var ēst arī atsevišķi, pamērcējot jogurta vai sojas mērcē.

 

36,6 °C konsultante INETA GRĒNIŅA, restorāna Ave Luna šefpavāre

 

Saistītie raksti
LA.lv