Praktiski
Receptes

Zirņu mērce ar timiānu0

Foto: Marcin Jucha/Shutterstock

Ne tauku, ne miltu, bet pasakaina smarža un garša. Salātu aizdaram var izmantot dažādas aukstas mērces, kas ēdiena garšu nevis nomāks, bet izcels.

Sastāvdaļas
• 200 ml saldētu zaļo zirnīšu
• 400 ml vistas buljona
• 4 ēdamkarotes saldā krējuma
• 1 ēdamkarote sasmalcināta timiāna
• pipari
• sāls

Vistas buljonā izvāra zirņus. Pievieno garšaugus, krējumu, piparus, sāli un sablendē. Ja vēlas, var pielikt vēl kādu garšaugu.

Zirņu mērce paspilgtinās jēra gaļas ēdienus un ceptus kartupeļus, kam bagātīgi pievienoti ķiploki.

Saistītie raksti

PADOMI
• Svaigiem augiem garša un smarža parasti ir smalkāka nekā žāvētiem, tādēļ svaigus zaļumus var pievienot vairāk nekā kaltētus.

• Ēdamkarotei svaigu garšaugu atbilst aptuveni tējkarote žāvētu.

• Garšaugus, ko pievieno salātiem, sīki sasmalcina. Tos iemaisa mērcē reizē ar sāli un cukuru.

• Sasmalcinātos dārzeņus nekavējoties pārlej ar krējumu vai auksto mērci. Taukvielas un skābe daļēji pasargā salātus no vitamīnu zuduma, tie lēnāk sairst.

• Sāli un cukuru pievieno visiem salātiem.

LA.lv
AK
Aiva Kalve
Praktiski
Novembrim piestāv bietes! Noderīgi knifiņi to gatavošanai
1 diena
RR
Rebeka Rogale
Praktiski
Kā sagatavoties mājokļa remontam? Padomi, kas ļaus ietaupīt laiku, naudu un saudzēt nervus
1 diena
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Ar suni sabiedriskajā transportā. Ko darīt, lai brauciens paietu bez raizēm?
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

SK
Skaties.lv
Latvijā
VIDEO: “Latvijas pasta” vārdā izkrāpj naudu. Kādu shēmu īstenojuši krāpnieki?
12 stundas
LE
LETA
Dabā
Svētdiena paies bez ievērojamiem nokrišņiem
50 minūtes
LE
LETA
Ekonomika
Būtiski darba drošības pārkāpumi atklāti 23 uzņēmumos
42 minūtes
LE
LETA
Latvijā
Sāksies būtiski satiksmes ierobežojumi Rīgas centrā
39 minūtes
VS
Viesturs Sprūde
Latvijā
1919. gada 17. novembrī. Valsts vadītāja “diskrēts lūgums tautietēm”
1 stunda