Pamatēdieni, Receptes

Zirņu biezputra ar dārzeņiem un sēnēm

Foto - Anda Krauze

Recepti atklāj kafejnīcas “Gardā pupa” īpašnieks un šefpavārs IMANTS DZELME.

Sastāvdaļas – baltie, sarkanie kāposti, grūbas, saldais kartupelis, pupiņas, citrons, šampinjoni, sīpoli, soja, burkāni, slīpētie zirņi, fenhelis, halapeņjo pipari, kurkuma, skābais krējums, linsēklas, ķirbju sēklas, sāls, olīveļļa

Pagatavošana.
Vāra zirņu biezputru apm. 1,5 – 2 stundas. Krāsai pievieno kurkumu, burkānus.
Atsevišķi vāra pupiņas, noskalotas grūbas (1 kg grūbu skalošanai vajag divus litrus ūdens), saldo kartupeli, ko pēcāk pievieno grūbām.

Atsevišķi vāra soju (20 – 25 minūtes), to apcep, pievieno karija garšvielas, sarīvētus burkānus, skābo krējumu.
Mazā ūdens daudzumā katlā sautē kāpostus, burkānus.

Apcep sēnes, tām pievieno sīpolus, skābo krējumu.
Visu sagatavoto pēc izvēles izkārto uz šķīvja.

Pievienot komentāru