Receptes, Zupas

Ziedkāpostu krēmzupa ar ceptām austersēnēm un trifeļu eļļu

Foto - Valdis Semjonovs
Ieskaties!

Pavasarī biežāk gribas izkustēties no mājām. Vecrīgā, Audēju ielā, nesen durvis vērusi jauna atpūtas vieta – alus un grila bārs "Easy beer" – , kurā var nobaudīt gan plašu alus piedāvājumu, gan ēdienus, kas sader ar šo dzērienu. Bāra ēdienkartē galvenokārt ir grilēti ēdieni – gan vista, gan liellops. Bet var nogaršot arī eksotiskākus produktus, piemēram, lēni gatavotu astoņkāji. Šo ēdienu izvēlas pat tie, kas ar jūras veltēm ir uz "jūs", stāsta "Easy beer" šefpavārs TIMURS BJORNSONS (attēlā). Bārs apmeklētājiem piedāvā arī piecu veidu steikus (liellopa, tunča) un vairāku veidu burgerus. Tajos liek pašu maltu, īpaši noturētu liellopa gaļu, atvestu no Jaunzēlandes, vai pīles gaļu, pagatavotu pēc franču tradīcijām. Burgeru maizītes cep uz vietas. "Easy beer" var nobaudīt arī Latvijas siernīcas "Soira" lielisko sieru plati.

Sastāvdaļas

(3 – 4 porcijām)
Ziedkāposts, kartupelis, 1/2 sīpola, 1 ķiploka daiviņa, timiāna lapiņas, saldais krējums, austersēnes, sviests, malti melnie pipari, sāls, trifeļu eļļa.

Kā gatavot

Ziedkāpostam noņem lapas, sadala daiviņās un kopā ar kātu liek katlā ūdenī. Kāts dos labu garšu.

Pievieno nomizotu, gabaliņos sagrieztu kartupeli, 1/2 sakapāta sīpola, notīrītu ķiploka daiviņu, svaigu timiānu.

Vāra, līdz dārzeņi mīksti, izņem ziedkāposta kātu. Virumu sablendē.

Pannā sviestā apcep sagrieztas austersēnes, pievienojot mazliet maltus melnos piparus, sāli.

Pirms pasniegšanas ziedkāpostu virumam pievieno nedaudz saldā krējuma. Lej šķīvī, vidiņā ieliekot ēdamkaroti ar ceptajām austersēnēm.

Iepilina nedaudz trifeļu eļļas.

Pievienot komentāru